Beau reageert op tafelplakker: ‘Eng dat je niet weet wat er gebeurt’

beau

‘Het eerste moment was best wel scary‘, vertelt de presentator.

Het was een bijzondere uitzending van Jinek afgelopen dinsdag. Klimaatactivist Jelle de Graaf was te gast, en lijmde zichzelf live op televisie vast op de talkshowtafel. Presentator Beau van Even Dorens, die het stokje tijdelijk van de zieke Eva Jinek overneemt, blikte in de uitzending van gisteravond terug op het incident.

Klimaatactivist op tafel

Een activist van Extinction Rebellion was dinsdagavond te gast bij Jinek om te praten over nieuwe methoden om klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Aanleiding voor het gesprek zijn de recente acties van klimaatactivisten in musea. Tijdens het gesprek klom Jelle plotseling op tafel, waar hij zichzelf met zijn handen vastlijmde. “Ik ga het hebben over de klimaatcrisis en ecologische crisis”, zei hij. “Er gaan mensen dood, Beau”, herhaalde hij meermaals. Beau zei het ‘niet heel sympathiek en beschaafd’ te vinden. “Maar dat is blijkbaar de manier waarop jullie actie moeten voeren.”

Eng moment

Gisteravond blikte Beau in Jinek terug op het veelbesproken incident. “Wat ik eng vond, is dat je niet weet wat er gebeurt”, zei de presentator over het moment waarop Jelle de Graaf een tubetje lijm uit z’n binnenzak haalde. “Het eerste moment was best wel scary“, vertelt Beau. Frank Evenblij was ook te gast. Hij noemt de actie van de activist ‘heel aandoenlijk’, maar denkt ook dat het nuttig kan zijn. “Soms heb je – om aandacht te krijgen – extreme mensen nodig”, legt hij uit. “Uiteindelijk brengt het wel iets in beweging.” Daar is Beau het ook wel mee eens. “Misschien hadden we dit nodig als breekijzer”, besluit hij.

Goed voorbereid

Beau laat ook weten dat hij heeft geleerd van het voorval. Hij was deze uitzending namelijk goed voorbereid op eventuele nieuwe acties. Aan het begin van de uitzending had hij namelijk een flesje aceton naast zich staan. Eerder op de dag blikte hij al grappend vooruit in een filmpje op Instagram. Daarin zagen we hem in de bouwmarkt een flesje van het middel kopen om eventuele nieuwe tafelplakkers snel los te kunnen krijgen.

Lees ook: Live op tv: klimaatactivist lijmt zichzelf vast aan tafel bij Jinek

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill