Beau van Erven Dorens druk bezig met nieuw tv-programma

In deze serie gaat Beau opnieuw werken met daklozen

Eerder volgde Beau in The Amsterdam Project en The Rotterdam Project daklozen in de Randstad. In deze programma’s bood hij de daklozen hulp van het Leger des Heils en een team van experts én gaf hij hen een pinpas met €10.000. Met dit bedrag konden de daklozen bijvoorbeeld schulden aflossen of een woning huren. Het grote succes van deze programma’s is voor Beau nog niet voldoende. “Ik ben alweer drie maanden bezig met een nieuw daklozenprogramma”, zegt de presentator.

Dit programma is alleen nét een beetje anders.

Buiten de Randstad

In eerdere programma’s volgde Beau de daklozen in omgeving Amsterdam en Rotterdam. Dat zal in zijn nieuwe serie anders zijn. “We maken in Hilversum veel tv vanuit Amsterdam, Rotterdam en een kleine stukje Utrecht. Ik wilde hier verandering in brengen.” Dit is dan ook de reden hij zich in dit seizoen op daklozen buiten de Randstad richt.

Zware kost

Het is inmiddels wel duidelijk dat Beau ons graag meeneemt in de wereld van de daklozen. Dit is niet zomaar, hij vindt het belangrijk om deze individuen een handje te helpen en gelijk de rest van Nederland te laten zien hoe deze wereld eruit kan zien. Niks geen luchtige programma’s dus, en zoals Beau zelf ook al aangeeft: “Dit soort programma’s zijn best zware kost.”

Selectief

De RTL-presentator is op dit moment ook te zien in een serie over veteranen, maar heeft daarnaast nog genoeg inspiratie voor andere programma’s. “Ik moet wel selectief zijn: ik kan niet honderdduizend dingen doen. Zelf heb ik al een reeks ideeën over subculturen waar we eigenlijk niets vanaf weten.” Kortom: Beau heeft nog genoeg in petto. Wanneer het nieuwe daklozenprogramma precies op de buis komt, wil hij nog niet zeggen. Hiervoor moeten we dus nog even geduld hebben!

Lees ook: Eva Jinek heeft wel oren naar presenteren Eurovisiesongfestival

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTL Late Night