Beau van Erven Dorens krijgt wind van voren nadat hij Yvon Jaspers ‘pooier’ noemt

De presentator krijgt bakken met kritiek over zich heen

Beau van Erven Dorens heeft zich de woede op de hals gehaald tijdens de uitzending van gisteravond. De presentator maakte namelijk een opmerkelijke opmerking over Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers – en dat is bij kijkers van het programma niet in de koude kleren gaan zitten.

Pooier

Boer Zoekt Vrouw is ook dit seizoen weer mega populair en bij praatprogramma’s is de show dan ook geregeld het onderwerp van gesprek. Ook gisteren bij Beau werd er over gesproken. Marc-Marie Huijberts en BBB-politica Caroline van der Plas waren te gast. En hoewel Marc-Marie en Caroline beiden dol zijn op het programma, had Beau er een andere mening over. Hij noemde presentatrice Yvon Jaspers namelijk een ‘pooier’. “Yvon Jaspers is gewoon een pooier. Ze is gewoon de hele dag bezig om boeren te koppelen aan leuke vrouwen”, zei Beau.

Kritiek

Hij kon echter op weerstand rekenen van zijn tafelgasten, want vooral Marc-Marie – die tevens groot BzV-fan is – was het absoluut niet met deze opmerking eens. “Nou, nou, nou”, reageerde Marc-Marie Huijbregts. “Het is toch gewoon zo?”, voegde Beau er nog aan toe, waarna hij Marc weer tegen hem in ging. “Zij is een matchmaker! Dat is geen pooier.” Beau blijft echter bij zijn standpunt. “Nou ja, dat is gewoon zeg maar een hippe pooier. Nee, maar echt.” Marc-Marie probeert de moraal van het programma echter aan Beau uit te leggen: “Je moet je voorstellen dat je op een boerderij zit waar nooit iemand langskomt en dan komt Yvon en dan vind je de liefde van je leven.”

Boos

Ondanks de pogingen van Marc-Marie, houdt Beau voet bij stuk. “Oké, maar mag ik het omdraaien? Je kunt het ook zo uitleggen: er zit dus een best wel moeizaam figuur tussen de koeien en dan komen er drie vrouwen en die worden dus door de pimp, Yvonne, gewoon voor die man neergegooid, van: iemand moet met hem het leven verder gaan delen! Ik vind dat best wel ranzig vaak.”

“Ja, zoals jij het zegt is het ranzig, maar alles is ranzig zoals jij het zegt!”, slaat Marc terug, waarna het studiopubliek in lachen uitbarstte. “Het gaat er juist om dat mensen schrijven op een boer of boerin en die voelen een connectie. Die komen dan en dan vinden ze soms de liefde van hun leven, Beau. Er zijn allemaal huwelijken en kinderen uitgekomen.” Het publiek thuis kon in ieder geval minder lachen om de uitspraken van Beau. Op Twitter werd er volop kritiek geuit.

Lees ook: Beau van Erven Dorens over moeilijke momenten nu zoons het huis uit zijn

Bron: Metronieuws, Superguide | Beeld: Brunopress