Beau van Erven Dorens over moeilijke momenten nu zoons het huis uit zijn

‘Het is leeg in huis’

Beau van Erven Dorens en zijn vrouw Sally hebben samen vier zoons. Nu drie van de vier het huis uit zijn, is het plotseling wel erg stil in huize van Erven Dorens. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de presentator openhartig over deze verandering en de moeilijke momenten die erbij komen kijken.

Het huis uit

Het grote gezin van Beau van Erven Dorens is inmiddels de helft kleiner geworden. En dat is best wel even wennen, geeft hij eerlijk toe. “Het is leeg in huis”, vertelt de presentator in het Algemeen Dagblad. Drie van de vier jongens zijn inmiddels uitgevlogen, alleen de jongste van 16 jaar woont nog thuis. Zijn 20-jarige tweeling is voor studie naar Amsterdam en Groningen vertrokken. De middelste van 18 jaar is het verst van huis. Hij werkt namelijk als skileraar in Oostenrijk.

Moeilijke momenten

De jongste Van Erven Dorens-telg, Jan, sleept zijn vader door de moeilijke momenten heen nu zijn kroost is uitgevlogen. “Die praat veel, die snapt mij”, vertelt Beau. “Als ik het moeilijk heb zegt hij: ‘Kom papa, dan gaan we even knuffelen’. Ik hoor ook ouders die zeggen: ‘Fijn, dan zijn wij nú aan de beurt’. Of: ‘Het werd pas leuk toen ze gingen praten’. Ik heb dat niet. Ik vond álle leeftijden, álle fases leuk. Al liepen ze de hele dag huilend rond, vond ik het nog leuk.” De presentator weet dat het heel normaal is dat zijn kinderen op eigen benen gaan staan, maar leuk is anders. “Ik snap dat ze uitvliegen, moeten ze vooral doen, maar gezellig vind ik het niet.”

Ongekende vrijheid

Hoewel sommige ouders het heerlijk vinden als de kinderen op zichzelf gaan, had Beau ze het liefst nog even onder zijn vleugels gehouden. “Al die periodes brengen iets moois mee. De dromen die je hebt als kind. Dan studeren in een tijd van ongekende vrijheid. Vervolgens kom je in een werkend leven met kinderen of zonder, maar dat is dan óók weer iets nieuws. Tot je, zoals nu ik dan, achtergelaten wordt door je kinderen. Maar dat is dan ook wel weer een avontuur”, zegt hij tot slot.

Lees ook: Beau laat zich live op tv vaccineren: ‘Ik vind het een eer’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress