Maak jij ‘s ochtends je bed op? Dit is wat het zegt over je persoonlijkheid


Of je wel of niet je bed opmaakt zegt dít over je persoonlijkheid

Uit een Amerikaanse enquete is gebleken dat er een duidelijke tweedeling is tussen mensen die ‘s ochtends hun bed opmaken en mensen die dat niet doen. De een maakt netjes het bed op nadat ze ontwaken, de ander ploft ‘s avonds gerust weer in hetzelfde onopgemaakte bed. Uit het onderzoek bleek dat de twee verschillende mensen ook verschillende persoonlijkheidstypes hadden én dat het invloed heeft op je seksleven.

Wij wisten niet dat het zoveel effect had.

Beter

We zeggen niet dat het een beter is dan het ander, maar er is wel een duidelijk verschil tussen mensen die hun bed opmaken en mensen die dat niet doen. Zo zijn mensen die hun bed iedere ochtend opmaken avontuurlijk, vol zelfvertrouwen en sociaal, maar kunnen ze ook erg veeleisend zijn. Deze mensen werken vaak in de gezondheidszorg of technologie. Ze zijn extravert en echte ochtendmensen Mensen die hun bed niet opmaken zijn juist verlegen, somber ingesteld, nieuwsgierig en sarcastisch. Zij werken in de business sector of in de financiële sector. Het zijn introverte nachtmensen.

Interesses

Ook kwam er uit het onderzoek dat mensen die hun bed wél opmaken vaak van jazzmuziek houden en naar programma’s als House Hunters kijken. Ze houden vaak van romantische films. Mensen die hun bed niet opmaken houden meer van rockmuziek en comedy. Mensen die hun bed opmaken hoeven niet te snoozen en worden zelfs wakker zonder wekker. Mensen die hun bed niet opmaken snoozen wél.

Seksleven

Je bed opmaken heeft ook invloed op je seksleven: mensen die hun bed opmaken hebben meestal drie keer per week seks, waar mensen die hun bed niet opmaken twee keer seks hebben.  Dit heeft deels te maken met het feit dat mensen het onaantrekkelijk vinden als hun partner rommelig is en dus het bed niet opmaakt.

Weetje

Nog een leuk weetje: mensen die snurken maken hun bed meestal niet op en mensen die slaapwandelen wél.

Lees ook: Dit doet snoozen met je gezondheid en zo stop je ermee

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: SWNS digital | Beeld: Pexels