Heb jij tussen 1996 en 2006 een tv of beeldscherm gekocht? Dan krijg je geld terug!

beeldscherm
Je kunt tientallen euro’s terugkrijgen

Op de website van de Consumentenbond Claimservice valt te lezen dat mensen die tussen 1996 en 2006 een televisie of beeldscherm hebben gekocht, een deel van het aankoopbedrag terug kunnen krijgen. Dit komt doordat de Europese Commissie en het Europese Hof van Justitie erachter zijn gekomen dat er destijds verboden prijsafspraken werden gemaakt.

Misschien kun jij wel tientallen euro’s terugkrijgen!

Verboden prijsafspraken

De Europese Commissie en het Europese Hof van Justitie hebben ontdekt dat veel consumenten te veel hebben betaald voor hun televisies en beeldschermen. Destijds, in de tienjarige periode tussen 1996 en 2006, waren veel grote merken betrokken bij verboden prijsafspraken. Populaire merken als LG, Philips, Samsung, Panasonic, Technicolor en Toshiba deden hieraan mee.

Kartel

Nu is voor het licht gekomen dat consumenten door dit kartel gemiddeld zo’n 10 procent te veel hebben betaald voor hun televisiescherm of beeldscherm voor de computer. Hiervoor hebben de merken al boetes gekregen, in totaal moeten zij 1,47 miljard boete betalen. Helaas is de consument hier nog steeds de dupe van, zij betaalden gemiddeld 10 procent te veel voor hun scherm tussen 1996 en 2006.

Geld terug

De claimservice van de Consumentenbond heeft een actie opgezet waarbij je een deel van je aankoopbedrag terug kunt krijgen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je wel kunnen aantonen dat je in de periode 1996-2006 een kleurentelevisie of beeldscherm voor de computer hebt gekocht. Hiervoor zul je de bon of factuur dus nog moeten hebben. Is dit het geval? Dan kun je je aanmelden via de website van de Consumentenbond om mee te doen met een massale claim. Dit werkt op een no cure, no pay basis. Krijg jij geld terug, dan betaal je 15 procent hiervan aan de Consumentenbond. Krijg je niets, dan betaal je ook niets. Afhankelijk van hoe duur je scherm was, kun je tientallen euro’s terug krijgen. Zonde om te laten liggen, toch?

Heb jij tussen 1996 en 2006 een tv of beeldscherm aangeschaft en heb je hier bewijs voor? Meld je dan hier aan voor de claimservice.

Lees ook: Kijkers zijn stomverbaasd over de Postcode Loterij-winnaars in Miljoenenjacht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosumentenbond | Beeld: Pexels