Nederland moet bloeden voor begrotingsverhoging van de EU

Nederland EU

De EU vraagt veel meer door Brexit

Slecht nieuws uit Brussel voor de Nederlandse schatkist. Door het vertrek van de Britten uit de EU zal de begroting stijgen van 1000 miljard per jaar naar 1300 miljard over een periode van zeven jaar. Veel geld hiervan zal naar Griekenland en Italië stromen. 

De kosten zullen flink stijgen voor Nederland.

Correctie

Op dit moment is nog niet precies bekend hoeveel de rekening voor Nederland zal bedragen. Wat wel duidelijk is, is dat de EU af wil van de vaste kortingen op de afdracht. Dat bedraagt nu een miljard voor Nederland. Als dit weg is zal Nederland meer moeten gaan betalen. De EU heeft al wel toegezegd dat er een correctie mogelijk zal zijn voor landen die buitensporig veel moeten gaan betalen.

Griekenland en Italië

Veel van het geld zal naar Italië en Griekenland gaan. Het EU-potje voor migratiestromen is verdriedubbeld en ze willen onder andere grensbewaking instelling. De noodhulp voor Griekenland eindigt in 2018 officieel. Het land zou dan weer op eigen benen moeten kunnen staan, maar of dit ook daadwerkelijk het geval is, is nog niet officieel bekend gemaakt.

Lees ook: Afschuwelijk: een dode bij botsing tussen trein en lesauto

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: videostill NOS