Bekende mensen van wie je niet wist dat ze linkshandig zijn

Ben jij linkshandig? Je bent dus echt niet de enige

Een ruwe schatting stelt dat zo’n 10 tot 15 procent van de bevolking linkshandig is. Linkshandigen zijn daarmee flink in de minderheid en wellicht zijn er in je omgeving niet veel mensen die de pen links in de hand houden. Toch ‘ken’ je meer mensen die links zijn dan je wellicht denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bekende mensen? 

Wist jij dat deze mensen linkshandig zijn?

Barack Obama

Grappig genoeg zijn er tig voormalig Amerikaanse presidenten die links zijn. Bill Clinton, George H.W. Bush en ook Barack Obama horen in dit rijtje thuis. Tijdens verschillende gelegenheden waarbij Barack gastenboeken tekende, was te zien dat hij de pen in de linkerhand vasthoudt.

Vincent van Gogh

Ook een van Nederlands bekendste schilders was linkshandig. Hij hield zijn penseel in zijn linkerhand terwijl hij de prachtigste en beroemdste schilderijen schilderde. Hij is daarmee overigens niet de enige Nederlandse schilder die links was. Ook van Rembrandt van Rijn is bekend dat hij zijn penseel in de linkerhand vasthield.

Oprah Winfrey

Een ander lid van de linkshandigen-club is Oprah Winfrey. De Amerikaanse televisiepresentatrice is in haar hele leven tig keer gevraagd om een boek of foto te signeren en tijdens deze momenten deed ze dit altijd met haar linkerhand.

Lady Gaga

We hebben haar al tig keren op de radio gehoord, maar vorig jaar bleek ze naast zingen ook goed te kunnen acteren. We hebben het natuurlijk over Lady Gaga. Ook de 33-jarige is linkshandig. Daarnaast is het menig fan misschien ook wel opgevallen dat bijna alle tattoo’s van de blondine op de linkerkant van haar lichaam zijn gezet.

Prins William

De echte fans van het Britse koningshuis wisten het misschien al, maar ook prins William behoort tot de 10 tot 15 procent van de mensen die linkshandig zijn. Naar verluidt zijn verscheidene leden van het Britse Koningshuis links, maar alleen van William is het zeker.

Prinses Amalia

Niet alleen het Britse koningshuis kent leden die linkshandig zijn, ook ons eigen koningshuis heeft een linkshandige. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zou naar verluidt ook linkshandig zijn. Overigens is prinses Amalia niet de enige die naar verluidt linkshandig is. Ook prins Maurits zou het zijn.

Thomas Acda

Niet alleen is Thomas Acda cabaretier, acteur en zanger, maar hij is ook nog eens linkshandig. De manier waarop de muzikant zijn gitaar tijdens muziekshows vasthoudt, laat zien dat hij links is.

Paul de Leeuw

Naar verluidt is Paul de Leeuw iemand die we ook kunnen toevoegen aan het rijtje met mensen die linkshandig zijn. Verscheidene media berichten dat een van Nederlands bekendste presentatoren linkshandig is.

Lees ook: Bekende Nederlanders gaan los met ‘#10yearchallenge’ op Instagram

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest, Linkshandigendag | Beeld: Frankie Fouganthin voor Wikimedia Commons & RVD, Jeroen van der Meyde