Belangrijk: DIT is de allerbeste manier om nooit gehackt te worden door internetcriminelen!

 

wachtwoorden

Op deze manier wordt je minder snel gehackt!

Een goed en sterk wachtwoord maken dat niet zomaar te raden valt is nog best lastig. Vaak neig je toch naar dingen die makkelijk te onthouden zijn. Helaas is dit voor cybercriminelen vaak ook makkelijk te raden. Tips en Weetjes ging op zoek naar dé tip voor een sterk wachtwoord.

Begin met het bedenken van een mooie zin. Dat mag best iets persoonlijks zijn, bijvoorbeeld: ‘Ik hou van mijn kat, omdat hij lief is!’. Nu pakken we van elk woord de eerste letter en van één letter maken we een cijfer. Het wachtwoord wordt dan: Ihvmk,0hli!. Als dat geen sterk wachtwoord is, dan weten wij het ook niet meer.

Variaties op het wachtwoord
Er wordt altijd gezegd dat je niet voor elke site hetzelfde wachtwoord moet gebruiken, daarom hebben we ook een manier bedacht om je sterke wachtwoord steeds anders te maken. Stel; Je wil het wachtwoord gebruiken voor Facebook, dan kan pak je de eerste letter van de website. Het wordt dan: Ihvmk,0hli!-F.

Als je echt helemaal veilig wil zijn, wordt aangeraden om elke paar maanden je wachtwoorden weer te veranderen, maar uit onderzoek van Purdue Universiteit blijkt dat dit eigenlijk meer ergernis oplevert dan dat je er echt veiliger van wordt.

Bron: OneGoodThing |Beeld: Unsplash

Array