Weggebruikers opgelet: benzinepompen staan droog door aanhoudende droogte

benzinepompen

De benzinepompen hebben het zwaar

Oh oh… slecht nieuws voor weggebruikers. Benzinepompen staan steeds vaker droog door een tekort aan geleverde benzine. Dit is vooral te wijten aan de aanhoudende hitte en droogte in ons land. Steeds vaker moeten benzinepomphouders de klanten vertellen dat ze toch echt geen benzine meer hebben en dat kan op termijn heel problematisch worden. 

Wacht dus niet met tanken tot het laatste moment.

‘Nee’

Voorzitter Ewout Klok van BETA, de branchevereniging van zelfstandige pomphouders, vertelt tegen NOS dat hij vanuit het gehele land meldingen krijgt van pomphouders die hun klanten niet meer kunnen bedienen. Sommigen zitten zelfs hele dagen zonder benzine. Dat kost hun veel geld en is ook heel vervelend voor mensen die willen tanken. De volgende pomp is niet altijd heel dichtbij.

Zomervakantie

De reden hiervoor is de aanhoudende droogte. Hierdoor kunnen de binnenvaartschepen minder vracht vervoeren en door een tekort aan chauffeurs komt de lading die wel vervoerd kan worden mondjesmaat bij de pompen. Er wordt nu ook meer getankt in ons land door de zomervakantie. Mensen trekken er vaker op uit en dan is benzine wel nodig. Een woordvoerder van BP erkent de problemen. Klok zegt erover: “Als pompen echt structureel droog komen te staan, dan moeten we actie ondernemen.”

Lees ook: Totale paniek wanneer het lampje van de benzinemeter gaat knipperen? Zóveel kilometer kun je nog doorrijden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: pxhere