Om deze reden vallen we vaak voor een bepaald type persoon

bepaald type persoon

En wat trekt ons toch zo in hem of haar aan?

Bruin haar, intelligent en een flinke dosis humor. Bijna iedereen heeft wel een bepaald type waarop hij of zij valt en telkens voor gaat. Ook wanneer blijkt dat dit type ons keer op keer weer kwetst. Hoe komt dat toch?

Volgens experts is het niet slechts een kwestie van smaak.

Reflectie

Je denkt misschien dat je dat type persoon nu eenmaal leuk vindt, maar het heeft een andere reden waarom we iedere keer weer bij hetzelfde type terugkeren. We vallen op een type door onze voorkeuren en onze opvoeding, maar daarnaast zou je type vooral een reflectie zijn van jezelf en het toekomstbeeld dat je in je hoofd hebt. Klinisch psycholoog Alexandra Solomon vertelt tegen HLN: “Het gaat minder over de kwaliteiten van de andere persoon en meer over wie jij kan zijn in de relatie. Welk liefdesverhaal haal jij hieruit?”

Beroemdheden

Dat is volgens Solomon ook de reden dat beroemde mensen vaak op mede-celebrities vallen. ”Er zijn waarschijnlijk weinig mensen die begrijpen hoe het voelt om beroemd te zijn”, verklaart Solomon. Beroemdheden voelen zich vaak tot elkaar aangetrokken, omdat ze bij zichzelf denken: ‘deze persoon snapt het: de druk, het privilege en de complexiteit van het leven’.

Verkeerde types

Maar waarom leer je er dan niets van als blijkt dat je eigenlijk op de verkeerde types valt? Solomon: ”Je hoopt bij een volgende liefde dat je een verbeterde versie hebt getroffen. Freud noemde dat ‘herhalingsdwang’. Hij ging ervan uit dat we dezelfde kwelling opnieuw ondergaan om het uiteindelijk naar onze hand te zetten.” Je denkt dus al gauw dat je gewoon nét de verkeerde man of vrouw bent tegengekomen en dat het niet zozeer ligt aan je type.

Lees ook: Welke kleur ogen heb jij? Volgens onderzoekers zegt het iets over je persoonlijkheid!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HLN | beeld: Unsplash