Let op: krijg je een berichtje met dit vreemde teken? Je iPhone kan dan crashen!

berichtje

Let op: open dit bericht op je iPhone absoluut niet!

Let de komende tijd even extra goed op wat voor berichtjes je binnenkrijgt op je iPhone, want een bepaald bericht kan het hele systeem van je telefoon doen crashen. Ontvang jij een berichtje met een vreemd Indiaas teken? Open het dan absoluut niet, want dit kan ervoor zorgen dat je apps allemaal onbruikbaar worden. 

Zodra je het berichtje opent, stoppen apps zoals WhatsApp, Facebook Messenger, Outlook en Gmail met werken.

Bug

Guiseppe Tripodi van Mobile World legt uit: “Elke keer wanneer je de app opent, zal die zichzelf opnieuw sluiten. Het karakter is onleesbaar voor de programma’s, waardoor er een bug is ontstaan.” Het symbool in kwestie is een karakter uit de Indiase taal Telugu, die in India door ongeveer 70 miljoen mensen wordt gesproken.

Springboard

Het gaat écht mis als iemand het teken in een berichtje stuurt en je iPhone hiervan een notificatie probeert te creëren. Het programma Spingboard stopt er dan mee, dit is het systeem dat het beginscherm van het mobiele besturingssysteem van iOS regelt. Hierdoor kun je je hele toestel zelfs niet meer openen. Volgens Mobile World kun je in zo’n geval het beste wachten en hopen dat SpringBoard zichzelf herstelt. “Reboot je toestel niet, probeer het niet op te lossen door terug te gaan naar de fabrieksinstellingen, want dat werkt toch niet.”

Zo ziet het teken eruit: 
symbool
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Daily Mail | Beeld ter illustratie, Pexels