Heftig! Fred van Leer heeft het zwaar: “Ik kan het niet uitzetten”

Fred van Leer

Fred: “Als ik me akelig voel en mensen toch met me op de foto willen. Dan zet ik mijn gevoel even uit”

Je zou denken dat beroemdheid heerlijk is. Iedereen kent je, de meeste mensen houden van je. Toch gaat het leven ook dan niet altijd over rozen, aldus Fred van Leer. Hij heeft het soms zo druk met alles wat hij wil doen en hij kan zijn bekendheid nooit uitzetten. “Dat is soms best heftig”, vertelt Fred in Libelle. 

Op de vraag hoe het met hem gaat antwoordt een drukke Fred dat hij soms wel wat meer rust in zijn hoofd zou willen. Hij noemt op wat hij allemaal doet in het leven: “Ik ben stylist, kleed mensen, ik heb een eigen kledinglijn, een YouTube-kanaal, vier programma’s op internet en dan nog social media… Ik heb 26 touwtjes die ik in handen moet houden en tussendoor heb ik ook nog een nieuw huis gekocht, vandaag krijg ik officieel de sleutel.” Tóch vind Fred nog steeds dat hij niet mag klagen.

Aandacht
Fred geniet met volle teugen van de aandacht. “Die aandacht is superleuk. En de bevestiging is soms ook prettig. Maar als ik op een festival ben, ga ik dus meteen met vijfduizend vrouwen op de foto. Dat doe ik altijd, nee zeggen duurt langer dan: ja, klik, foto.” Hij had ook nooit verwacht dat hij nu in het rijtje van Linda de Mol, Caroline Tensen en Chantal Janzen zou staan.

Anoniem
Hoe leuk al die aandacht ook is, Fred zou graag eens anoniem willen zijn. Zijn vriend Robin zit bij de popgroep de Vengaboys en volgens Fred doen zij een pakje aan, staan op het podium en verdwijnen ze vervolgens weer in de anonimiteit. Dat lijkt hem ook wel wat. Hij kan zijn bekendheid nooit uitzetten. “Als ik me akelig voel, mijn huis uitloop en mensen toch met me op de foto willen. Dan zet ik mijn gevoel even uit, want ik vind: zij hebben daar niks mee te maken. Maar dat is wel iets waar ik aan moet werken, want daar loop je op leeg.”

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill