Dit zijn de beste en slechtste leeftijden om te gaan trouwen

trouwen

Hoe oud was jij toen je trouwde?

Trouwen, het is zo oud als de weg naar Rome. Vanaf de oudheid bestaan er al huwelijkstradities en worden mensen om wat voor reden dan ook met elkaar in de echt verbonden. Status, afkomst en financieel gewin waren vroeger de belangrijkste motieven om twee families aan elkaar te verbinden, tegenwoordig wordt er in de meeste landen vooral getrouwd uit liefde.

Beste leeftijd om te trouwen

Sommige mensen trouwen erg jong, anderen wachten er wat langer mee en hierover bestaat al eeuwig discussie; want wat is nu de beste leeftijd om in het huwelijksbootje te stappen? Amerikaans socioloog Nick Wolfinger is werkzaam aan de Universiteit van Utah en besloot de ideale trouwleeftijd eens onder de loep te nemen. Hij ontdekte dat stellen die tussen de leeftijd van 28 en 32 jaar waren getrouwd, de minste kans hadden om te gaan scheiden. Vanaf je 28ste spelen hormonen een kleinere rol bij de beslissingen die je maakt, zodat je veel beter weet wat je wil. Daarnaast ben je op die leeftijd financieel stabieler en heb je wat meer levenservaring dan een jonger iemand. Maar, je bent ook niet ’te oud’, zodat je je nog makkelijk kan aanpassen.

Slechtste leeftijd om te trouwen

Uit het onderzoek bleek dat mensen die na hun 34ste trouwden, steeds meer kans hadden op een scheiding. Dit geldt ook voor mensen onder de 28 jaar. Want als je zo jong gaat trouwen dan is de kans weer groot dat je jezelf nog niet goed genoeg kent waardoor je wellicht na een aantal jaar toch wat anders zoekt in een partner. Het aantal scheidingen is het hoogst onder jongeren onder de 28 jaar.

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash