Dit zijn de beste terrassen van Nederland: zit er eentje bij jou in de buurt?

En de absolute topper zit in deze provincie!

De zomer is volop aangebroken en dat betekent dat we weer massaal met zijn allen op terrasjes gaan zitten om een lekker koud biertje of wijntje en bitterballen te bestellen. Wel zo fijn als de bediening en ambiance dan bijdragen aan je fijne zomerervaring. 

En op deze tien top terrassen in Nederland is dat sowieso zo!

Criteria

De horeca informatiebron Misset Horeca heeft de tien beste terrassen uit ons land op een rijtje gezet. De jury kijkt naar 160 verschillende zaken waar de restaurants punten voor kunnen krijgen. Onder andere wordt gekeken naar aanwezig vuil, het personeel, het afrekenen en tal van andere zaken. Dit jaar gaven 400 horeca-ondernemers zich op, waarna de beste 125 doorgingen naar de volgende ronde. De terrassen worden daarna bezocht door mysteryguests. De zeven allerbeste terrassen krijgen als laatste nog een bezoek van de hoofdjury.

‘t Gerecht

Het allerbeste terras van 2018 is ‘Gerecht in Heerenveen. De vakjury, mysteryguests en hoofdjury zijn het erover eens: ze hebben het in Heerenveen perfect voor elkaar. Nummer twee, drie en vier worden ingenomen door terrassen in Limburg. Hoewel de winnaar zich dus in Friesland bevindt, is voornamelijk de provincie Gelderland alom vertegenwoordigd in de top 100. Ook Amsterdam staat vaak in de top 100; maar liefst vijf Amsterdamse terrassen hebben een plek in de lijst.

  1. ‘ t Gerecht – Heerenveen, Friesland
  2. Kasteel TerWorm, Heerlen, Limburg
  3. Diverso, Nederweert, Limburg
  4. Luna, Stein, Limburg
  5. Down Under, Nieuwegein, Utrecht
  6. Pelle’s, Deurningen, Overrijssel
  7. Huis ten Bosch, Chaam, Noord-Brabant
  8. De VOC, Udenhout, Noord-Brabant
  9. Fellini, Enschede, Overrijssel
  10. Thuis, Dinteloord, Noord-Brabant

De hele top 100 vind je hier.

Lees ook: Even loeren: wie zet z’n huis nu zó te koop op Funda?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pxhere