Meest gênante betaalmoment in First Dates ooit: ‘Ik vind splitten walgelijk’

betaalmoment First Dates

Kijkers spreken van het meest gênante betaalmoment ooit in First Dates

Het moment waar eigenlijk de meeste First Dates-kijkers naar uitkijken is het ongemakkelijke betaalmoment aan het einde van de avond. Trekt de een de portemonnee, wil de ander liever betalen óf kiezen ze ervoor om de rekening te delen? In het geval van Daniëlle en haar date Thomas werd het moment om te betalen wel heel erg ongemakkelijk…

‘Gratis eten’

Dat de 29-jarige kunstenares Daniëlle geen blad voor de mond neemt, werd al vrij snel duidelijk. Zo liet ze voorafgaand aan de date weten in haar studententijd al vaker te hebben gedatet. En nee, niet per se om de ware te ontmoeten. De voornaamste reden voor Daniëlle: “Dat was gratis eten. Voor alle Tinder-dates die nu kijken: I’m sorry”, zegt de brunette lachend in de camera.

Leuke date

Dat voorspelt natuurlijk al dat het aan het einde van de date erg ongemakkelijk wordt. Voor het zover is, leert Daniëlle de Groningse student Thomas kennen. De twee lijken veel raakvlakken te hebben, waaronder de milieubewuste manier van in het leven staan. Het lijkt erop dat ze samen een leuke date hebben gehad, maar dan komt de serveerster er met het beruchte schatkistje aan.

Ongemakkelijk betaalmoment

Afwachtend vraagt Daniëlle haar date wat het plan is. “Wil je splitten of ga je me dan heel erg veroordelen?”, vraagt Thomas haar. Als Daniëlle hem vragend aan blijft kijken zegt hij dat zij anders de rekening ook wel mag betalen. Daar is Daniëlle direct duidelijk over: “Ik ga ‘m sowieso niet betalen.” Na de date vertelt ze in de camera hoe ze over het delen van de rekening denkt. “Ik vind dat splitten van de rekening echt walgelijk gewoon.” Helaas voor Daniëlle houdt haar date voet bij stuk en weigert ook hij de gehele rekening op zich te nemen. Samen komen ze tot de compromis om de rekening te delen. Met name de opmerking van Daniëlle lijkt bij veel kijkers in het verkeerde keelgat te schieten en op Twitter worden de meningen niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze aflevering van First Dates gemist? Kijk ‘m hier terug.

Lees ook: Zingende politieagent gaat viraal met fantastische cover van Queen

Beeld: Videostill