Dit is waarom je je beter niet kunt insmeren voordat je in de auto stapt

Smeer je pas in op de plaats van bestemming

Iedereen weet hoe belangrijk het is om je in de zomer goed in te smeren. Het liefst om de twee uur en ook na het zwemmen opnieuw. Hieraan houden de meesten van ons zich dan ook braaf. Toch bestaat er één moment waarop je je beter even níet kunt insmeren: vlak voordat je in de auto stapt. Waarom je beter even kunt wachten met de zonnebrand totdat je op de plek van bestemming bent? Je leest het hier.

Het enige moment waarop je je beter even níet kunt insmeren met zonnebrand.

Smeren

Smeer jij je voordat je van huis gaat altijd netjes in? Dat lijkt de enige juiste keuze -en in veel gevallen is dat het ook-, maar toch is er een moment waarop je de zonnebrand beter even kunt laten staan. Dit is het moment vlak voordat je de auto in stapt. Mark Montgomery van het automerk Ford raadt aan om niet met zonnebrand op je handen, benen en armen achter het stuur te gaan zitten. De chemicaliën in zulke lotions zijn namelijk schadelijk en kunnen ervoor zorgen dat het stuur en andere onderdelen van je auto eerder slijten.

Interieur

Handcrèmes, desinfecterende gels, zonnebrand en anti-insectensprays zijn vaak schadelijk voor het interieur van de auto. Montgomery: ”Wanneer het honderden en soms zelfs duizenden keren per jaar in aanraking komt met bepaalde oppervlakken, kan het problemen veroorzaken.” Hierbij gaat het niet alleen om het stuur, maar ook om de (lederen) bekleding van de stoelen die in aanraking komt met zonnebrand op schouders en benen.

Uitstellen

Zonnebrandcrèmes, en dan met name die met een hoge beschermingsfactor, kunnen veel titaniumoxide bevatten. Deze stof kan schadelijk zijn doordat het bij warm weer reageert op kunststof en oliën in leer. Het is daarom verstandig om het insmeren uit te stellen totdat je op de plaats van bestemming bent aangekomen.

Lees ook: Tip: zo ga je deze zomer duurzamer om met plastic

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels