Bevestigd: Dirty Dancing komt terug met nieuwe film

Dirty Dancing

Ook Jennifer Grey (‘Baby’) keert daarbij terug op het witte doek

Eindelijk kunnen we het met zekerheid zeggen: filmklassieker ‘Dirty Dancing’ krijgt na 33 jaar een vervolg. Frances ‘Baby’ Houseman, oftewel actrice Jennifer Grey (60), zal daarin ook weer te zien zijn.

Time of my life

De romantische film ‘Dirty Dancing’ was in de jaren 80 mateloos populair en de hit Time Of My Life kunnen de meeste mensen altijd nog uit volle borst meezingen. Het enorme succes van de dansfilm betekende dat er al jarenlang geruchten waren over een mogelijk vervolg. Nu is dan eindelijk bevestigd dat we nog een keer kunnen wegzwijmelen bij de dansende sterren.

Romantisch en nostalgisch

“Het wordt precies de romantische, nostalgische film waar de fans op zitten te wachten”, vertelt Jon Feltheimer, directeur van de filmstudio die de nieuwe Dirty Dancing-film tot stand zal brengen. We kunnen dan ook rekenen op een feest der herkenning, want ook actrice Jennifer Grey is betrokken bij de nieuwe film. Grey, inmiddels 60 jaar oud, nam in de oorspronkelijke film de rol van Frances ‘Baby’ Houseman op zich.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van ‘een nieuwe Dirty Dancing’. In 2004 werd er een andere film in dezelfde serie gemaakt, maar erg goed werd deze niet ontvangen. In 2017, dertig jaar na verschijning van de originele film, werd er nog een nieuwe versie van de filmkassier opgenomen. Ook hiervan werden de fans echter niet razend enthousiast. Driemaal is scheepsrecht, moeten de makers nu hebben gedacht.

Geruchten

Hoe het vervolg van Dirty Dancing er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Volgens de geruchten speelt de film zich af in de jaren 90 en zal er — hoe kan het ook anders — weer volop gedanst worden. Wanneer we ‘m op het witte doek kunnen bewonderen, is al even onzeker. Tot die tijd kunnen we gelukkig meeblèren met het origineel, want die is gewoon op Netflix te bekijken.

Lees ook: Wat een prachtige meid: zo ziet de dochter van ‘Baby’ uit Dirty Dancing eruit!

Bron: RTL Boulevard, DigitalSpy | Beeld: BSR, fotograaf: Picturelux