Bevrijdingsdag wordt nat en guur: buien met hagel en kans op onweer

bevrijdingsdag guur

Je doet er verstandig aan een paraplu of poncho mee te nemen

Hoewel de maand mei al voor de deur staat, zit zonnig lenteweer er voorlopig niet in. Waar Koningsdag al koud en nat was, hebben we ook op Bevrijdingsdag geen geluk met het weer. De aankomende week wordt het alleen maar kouder en op 5 mei wordt het zelfs guur. Wie van plan is een bevrijdingsfestival te bezoeken, doet er goed aan een paraplu of poncho mee te nemen.

Zonaanbidders moeten nog even geduld hebben.

Guur

Zomerse temperaturen laten vooralsnog op zich wachten. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag kunnen in de top 10 komen van koudste 4 en 5 mei ooit gemeten, met maximale temperaturen van 9 °C. Deze temperaturen houden voorlopig wel even aan, vooruitzicht op beter weer is er nog niet. ”Bevrijdingsdag wordt guur dankzij een koude noordwestenwind en verspreid over het land vallen buien met kans op hagel en misschien wel een klap onweer”, zegt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar tegen RTL Nieuws. ”Door die stevige noordwester zal het nog wat kouder aanvoelen. Niet echt comfortabel, dus.”

Buitenactiviteiten

Als je nog buitenactiviteiten op de planning hebt staan, kun je die beter vandaag of morgen doen. De komende dagen is het rustig en vrijwel droog en de temperatuur is normaal. Het wordt 13 graden in het noorden en 17 graden in het zuidoosten. In het westen en zuidwesten zijn er zonnige perioden. In het oosten kan vandaag wat lichte regen vallen. Vanaf donderdag wordt het wisselvallig en trekken enkele buien ons land over. Het komende weekend wordt het echt koud en daalt het kwik naar 10 °C. “Als je naar een bevrijdingsfestival gaat, lekker dicht tegen elkaar aan gaan staan dus”, adviseert Nicolien Kroon.

Lees ook: Koningin Máxima troost emotionele Sarah (9) tijdens optocht Koningsdag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay