Bibi Breijman over een tweede kindje: ‘Deze mama is oprecht bang geworden’

Bibi deelt openhartig hoe ze tegen een eventueel tweede zwangerschap aankijkt

Bibi Breijman en haar vriend Waylon hebben het goed samen. Het stel heeft een tweejarige dochter Teddy en regelmatig krijgt de vlogster de vraag ze nog een kindje willen. 

Discussie

Onlangs vroeg een volger aan Bibi of zij en Waylon nog een tweede kindje wilden en dat resulteerde in een verhitte discussie onder haar volgers. “Plots zag ik hoe het onderwerp mijn vrouwelijke volgers aan het hart ging. De discussie, over laten we duidelijk zijn, míjn tweede kind, ontspoorde volledig”, schrijft Bibi in haar column voor Flair. Zo sneerden haar volgers dat je zo’n vraag niet kunt stellen, dat het onbeschoft is en een ging zelfs zo ver dat ze de vraagsteller uitschold voor teef.

No go 

Zelf had Bibi nooit in de gaten dat die vraag een no go was, bekent ze eerlijk. Tot dat moment. “Ineens drong tot me door dat het natuurlijk een ongelooflijk confronterende vraag kan zijn voor vrouwen bij wie het krijgen van een (tweede) kindje maar niet wil lukken.”

Zwangerschap

Bibi besefte nog maar weer dat zij en Waylon ontzettend veel geluk hadden. Zij en haar vriend waren immers amper vijf maanden samen toen ze al een kleine verwachtten. Echter, haar zwangerschap verliep niet zoals gehoopt. Ze kampte met hyperemesis gravidarum, ook wel bekend als zwangerschapsbraken. De vlogster had hier maanden last van. “De uiteindelijke euforie van het krijgen van onze dochter Teddy overheerste de bittere nasmaak van mijn zwangerschap.”

Angst

“Nu ik er zo op terugkijk, realiseer ik me waarom die tweede er nog steeds niet is”, vervolgt Bibi eerlijk. “Ik wil niets liever dan een huis vol kinderen. Maar deze mama is oprecht bang geworden. Nooit durfde ik mijn angsten voor een tweede zwangerschap uit te spreken. Ik hoor nog steeds de echo van het woord Hyperemesis Gravidarum, wat klinkt als een bezweringstoverspreuk uit Harry Potter – die ik blijkbaar maandenlang verkeerd bleef uitspreken!”

Lees ook: Maxime Meiland deelt prachtige zwangerschapsfoto ter ere van jarige Leroy

Bron: Flair | Beeld: BrunoPress