Bibi Breijman vertelt openhartig waarom ze tweede zwangerschap nog niet aandurft

Bibi kampte tijdens haar zwangerschap met de aandoening Hyperemesis gravidarum, waardoor ze niets kon binnenhouden en in een rolstoel belandde 

Als een ding duidelijk is, is het wel dat Bibi Breijman en haar vriend Waylon een hartstikke gelukkig gezinnetje vormen. Of het stel nog een tweede kindje samen gaat krijgen? Daarover konden fans alleen maar speculeren. In een nieuwe vlog deelt de brunette echter dat haar zwangerschap allesbehalve makkelijk verliep en dat ze daarom nog wel even nadenkt voor ze aan een tweede zwangerschap begint. 

Hyperemesis gravidarum

Er moet Bibi iets van het hart, zo vertelt ze in haar vlog. In haar nieuwste video vertelt ze over haar zwangerschap en die viel haar zwaar. “Ik heb er nooit veel over willen zeggen, omdat ik dacht ‘Wie zit erop te wachten?” Toch ging de brunette overstag. In haar video vertelt ze dat ze kampte met Hyperemesis gravidarum, een aandoening waarbij je overmatig braakt tijdens de zwangerschap. Ze had er geen geheim van gemaakt dat ze dit had, maar nog nooit eerder ging ze in op de gevolgen ervan.

Vergiftigd gevoel

“Ik ben nu moeder van Teddy en zij is bijna anderhalf, maar mijn zwangerschap kan ik me als de dag van gisteren herinneren”, vertelt Bibi. De vlogger was superblij en zweefde op de spreekwoordelijke roze wolk, maar na zes weken veranderde het: ze werd opeens ontzettend ziek. “Het was echt alsof ik was vergiftigd”, aldus Bibi.

Continu overgeven

Eerst dacht de inmiddels 28-jarige dat ze iets moest eten, maar nadat Waylon een ontbijtje voor haar klaarmaakte ging het van kwaad naar eerder. “Ik was alleen nog maar aan het spugen, braken en overgeven en het hield maar niet op. Dat duurde vier dagen en toen dacht ik nog dat ik me aanstelde.”

Uitgedroogd

Voor de zekerheid nam Waylon contact op met het ziekenhuis en het koppel werd opgedragen meteen langs te komen. Bibi bleek uitgedroogd te zijn en moest opgenomen worden. Ze verbleef twee dagen in het ziekenhuis en mocht daarna weer naar huis. Helaas werd het nog niet beter. “Ik moest vijf tot zes keer per uur overgeven. Het bleef niet bij ochtendmisselijkheid”, vertelt Bibi.

Heftige medicatie

Het overgeven hield vijf maanden lang aan. “Mijn hele lichaam, nek en rug deden er zeer van.” Er moest iets gebeuren, maar alle medicatie die Bibi probeerde, werkte niet. Uiteindelijk kreeg ze het medicijn Zofran. “Iets wat ook wordt gebruikt voor mensen met kanker”, vertelt Bibi over het heftige medicijn. “Dat was mijn laatste redding.”

Een tweede zwangerschap

Door het overgeven bleef Bibi maar afvallen, waardoor ze in een rolstoel belandde. “Je spieren vallen ook af en mijn bekken had ik zwaar overbelast, waardoor ik niet meer kon lopen.” Om die reden blijft een tweede zwangerschap nog wel even uit. “Zonder HG had ik misschien nu al wel een tweede zwangerschap achter de rug”, bekent ze. Ze is echter bang dat ze het weer gaat krijgen. “Ik ga er ook vanuit dat ik het ook gewoon weer krijg. Daarom wil ik het dit keer wel echt plannen. Dan kan ik ook aan mijn dochter uitleggen wat er aan de hand is.”

Lees ook: Waylon deelt prachtig kiekje uit de oude doos met zijn vader op Instagram

Bron: Vlog Bibi Breijman | Beeld: Videostill vlog Bibi Breijman