Bibian Mentel in RTL Boulevard: ‘Ik weet niet of ik ooit nog kan lopen’

Bibian Mentel vertelt in RTL Boulevard openhartig haar verhaal

Bibian Mentel (46) bleek afgelopen december weer kanker te hebben. Dit was voor de topsportster de elfde keer dat er kanker bij haar geconstateerd werd. Bibian moest ditmaal onder het mes vanwege een tumor in haar ruggenwervel. Hoewel de operatie in maart dit jaar spoedig verliep, had de snowboardster een dag later geen gevoel meer in haar benen.

Arie Boomsa ging voor RTL Boulevard langs bij Bibian, die op het moment nog in een rolstoel zit.

Incomplete dwarslaesie

Bibian Mentel bleek na haar operatie aan haar ruggenwervel een incomplete dwarslaesie te hebben. De 46-jarige is hier indrukwekkend positief onder. Afgelopen maart werd Bibian behandeld aan een tumor op haar ruggenwervel. De operatie verliep spoedig, maar toen ze wakker werd, merkte ze dat ze geen gevoel in haar benen meer had. Tot op heden zit de topsportster in een rolstoel. In het revalidatiecentrum waar Bibian verblijft gaat Arie Boomsa bij haar langs.

Lopen

Het eerste wat Arie aan de brunette vraagt is: “Dit moet toch een flinke tik zijn, zelfs voor een optimist zoals jij?” Bibian antwoordt op zijn vraag: “Ik deal al negentien jaar met kanker. Al die jaren voelen eigenlijk als extra tijd.” Op de vraag of de moeder van drie kinderen ooit nog kan lopen zegt ze dit niet te weten. “Ergens in mijn achterhoofd is er een klein stemmetje dat zegt: ‘Bieb, je gaat weer lopen.’ Maar officieel weten we dat natuurlijk niet, het zou ook gewoon kunnen dat dit het eindresultaat is. En snowboarden wordt dan wel heel lastig.”

Eigen stichting

Met haar stichting helpt Bibian nu anderen. “Ik vind dat ontzettend leuk. Gewoon, dat mensen niet weer het wiel opnieuw moeten uitvinden, wat ik ook heb moeten doen.” In haar hoofd is de snowboardster inmiddels alweer bezig met haar volgende doel: een deelname aan Dancing With The Stars. Voor haar incomplete dwarslaesie werd ze voor het programma gevraagd. “Ze wil gewoon weer staan, zodat ze alsnog mee kan doen”, zo sluit Arie het interview met Bibian af.

Bekijk hier het hele interview met Bibian Mentel terug.

Bron: RTL Boulevard, Linda | Beeld: Videostill, RTL Boulevard