Bijzondere kandidaat bij Secret Duets: ‘Dit is bizar’

Secret Duets

Wie had dat verwacht!

In het programma Secret Duets moet iemand raden wie zijn of haar zangpartner is. Gisteravond zagen 798.000 kijkers hoe Samantha Steenwijk verbaasd reageerde op haar ‘bekende’ zangpartner. 

Secret Duets

Het wordt de kandidaten niet makkelijk gemaakt om zijn of haar zangpartner te raden. Aan de hand van de stem en enkele hints moeten ze raden wie aan de andere kant van een dikke muur staat. Soms zijn dat professionele zangers, die al een grote hit op hun naam hebben staan, zoals bij de kandidaat van gisteren.

Hans de Booij

Want wat bleek: achter de muur stond Hans de Booij, die in de jaren 80 een enorme hit had genaamd ‘Annabel’. Het nummer staat al sinds de start van de lijst in 1999 in de top 2000. Hoewel Samantha en de jury, bestaand uit Jeroen van der Boom, Ruth Jacott en Dave von Raven, dol zijn op het nummer, is dit voor Hans heel anders, bekent hij.

Annabel

“Er was een tijd dat ik er enorm van hield”, vertelde de zanger. “Er was een tijd dat ik het verafschuwde. Toen was er een tijd dat ik dacht: daar moet je eigenlijk wel trots op zijn.” De reden van die gevoelens? “Je zit in de muziek voor de vrijheid. En als je elke dag hetzelfde moet doen, dan is er geen vrijheid meer, dan begint het zich te werken.”

Lees ook: Komt Ranking The Stars terug mét Paul de Leeuw?

Bron: AD | Beeld: Videostill RTL