Binnenkijken bij Danny Froger en Ann Dominique Wilten

danny-froger

‘Ik wilde Danny en kreeg Sjaak erbij’

Danny Froger kennen we als zanger, maar hij heeft tegenwoordig ook een andere carrière. Met zijn grote liefde Ann Dominique Wilten, dochter Fallon en hond Sjaak woont hij in Huizen. Beau Monde mocht bij hen binnenkijken. Ze spraken onder andere over het vrijgezelle leven, de inrichting en optredens.

Van Amstelveen naar Huizen

Ann Dominique vertelt over de switch die ze met Danny heeft gemaakt. “We wonen nu drie jaar in Huizen. Daarvoor had ik een appartement in Amstelveen, waar Danny met zijn hond Sjaak bij me was ingetrokken. Maar voor Danny is het qua optredens handiger om in het midden van het land te wonen. Nu wonen we in Huizen in de straat waar hij al eerder woonde, met zijn ex-vriendin. Dus Danny wist dat het hier goed toeven was.”

Grote vriend mee

Het gezin bestaat uit Danny, Do, chow-chow Sjaak en dochter Fallon. Do en Sjaak moesten eerst aan elkaar wennen. “Terwijl we afspraken voor date drie, zei hij: ‘Ik neem Sjaak mee.’ Ik vond het maar raar. Wie neemt er nou een vriend mee naar een afspraakje? Toen ik de deur opendeed, zei Danny: ‘Dit is Sjaak, aangenaam’ en viel het kwartje. Ik wilde Danny en kreeg Sjaak erbij. Gelukkig hebben we een klik.” Danny: “Voor Do was ik anderhalf jaar vrijgezel. Zat ik met Sjaak op de bank en dacht: daar zitten we dan. Vrijgezel zijn voelde leeg, nutteloos. Ik ben in die anderhalf jaar genoeg vrouwen tegengekomen, had aan aandacht geen gebrek, maar bij Do voelde het meteen anders. Het voelde als thuiskomen.”

Twee carrières

Inmiddels is Danny al jaren zanger, maar dat was vroeger niet het plan. “Ik heb vroeger nooit artiest willen worden. Wat een gedoe. Eén zo’n clown in de familie is genoeg. Het liefst zou ik driehonderd boekingen per jaar doen zonder in de schijnwerpers te staan. Ik vind zingen en optreden het allerleukste wat er is. Helaas hoort daar een bepaald leven en bepaalde aandacht bij.” Door corona konden artiesten niet optreden, dus heeft Danny inmiddels ook een kantoorbaan bij Logitech. “Ik kende er iemand en die zag een rol voor mij: of ik mijn cv wilde opsturen? Dat vond ik wat hoor. Ik zing al vanaf mijn zestiende en was aan allerlei opleidingen begonnen, maar had niets afgemaakt.” Toch kwam hij door drie sollicitatierondes heen en sindsdien combineert hij beide carrières.

Alles zelf doen

In huis is er niet echt sprake van een verdeling, want Do doet alles. Dat zit haar echter niet dwars. “Hij ruimt niets op en maakt niets schoon. Ik vind het niet erg. Ik heb geen hekel aan het huishouden. In de toekomst zouden we wel een slag groter willen wonen, net iets meer ruimte, en dan hoef ik ook geen schoonmaakster. Ik vind het oprecht lekker om het zelf te doen.” Ook de inrichting van het huis is meer iets voor Do dan voor Danny. “Hij is zo makkelijk. Als hij maar een grote comfortabele bank heeft, voor de rest vindt hij alles best. Op die bank ligt hij trouwens altijd onder een dekentje. Ook als het hartje zomer is en dertig graden.”

Wil je meer lezen? Het gehele interview met Danny en Ann Dominique is te lezen in de nieuwste Beau Monde. Vanaf morgen in de winkel!

Lees ook: Angela Groothuizen is weer samen met haar vroegere vlam

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress