Bizar: deze zwangere vrouw dreigt met abortus als ze geen 4.000 retweets krijgt

 

zwanger

De vrouw dreigde met abortus als ze niet genoeg ge-retweet zou worden

Een zwangere vrouw in de Amerikaanse staat Florida ligt zwaar onder vuur over een controversieel bericht dat ze op Twitter postte. “4 maanden zwanger. 4.000 retweets en ik zal geen abortus plegen”, luidt haar bericht bij een foto van zichzelf, waarop een bescheiden buikje te zien valt. Reacties vol woede en ongeloof stroomden binnen nadat ze de tweet plaatste. 

Zelfs een ex-vriend laat zich horen:  “In plaats van mij iets te laten weten, besluit je hiermee te komen op Twitter met deze onzin?”, schrijft hij. Ook stelt hij de hele wereld ervan op de hoogte hoe gek deze vrouw wel niet is. “Je hebt iedereen wijsgemaakt dat ik dood was en hebt mijn hond verkocht om kaartjes te kunnen kopen voor een concert.” Het lijkt allemaal een grap, althans dat zou je hopen. Inmiddels staat het aantal retweets overigens op 10.000, wat naar eigen zeggen van de vrouw genoeg reden zou moeten zijn om geen abortus te plegen. Of de ongewenst zwanger is geraakt, is niet duidelijk.

Twee dagen eerder plaatste de vrouw ook al een bizarre oproep met een foto: “Ik word een single moeder van een kind”, pende ze hierbij. “Ze heeft een vader in haar leven nodig. Retweet om me te helpen haar stiefvader te vinden.” Of de Amerikaanse kinderbescherming op de hoogte is gebracht van de kwestie en of de moeder hulp heeft aangeboden gekregen, is niet bekend.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash