Bizar: gesprek tussen televisie-medium Joke en overdonderde beller loopt volledig uit de hand

Medium Joke schoot flink uit haar slof

De meningen zijn er ernstig over verdeeld: het waarheidsgehalte van de voorspellingen van televisie-helderzienden. Hoopvolle bellers tikken een euro per minuut af om via een medium in contact te komen met een door hun zo geliefde overledene. De beller haalt vaak troost uit zo’n ‘reünie’ met een overleden familielid of vriend, maar dit gesprek tussen medium Joke en een verlegen beller liep net even wat anders. 

Anoniem
Zelfbenoemd helderziende Joke viel bijzonder fel uit tegen een bellende dame die graag contact wilde met haar gestorven vader. De vrouw in kwestie vertelde aan het begin van het gesprek dat ze de naam van haar vader liever niet wilde zeggen en liever anoniem in gesprek ging. Daar moest Joke meteen al niets van hebben: “Nee dat kan niet bij mij schat, ik moet een voornaam hebben.” De overdonderde beller aarzelt en zegt op een gegeven moment dat haar vader Henk heet. Joke blijft even stil en laat de naam indalen, maar roept vervolgens stellig ‘nee.’ “Hij heet geen Henk, klopt dat?” Zenuwachtig lachend geeft de beller toe, maar Joke is inmiddels al pislink. “Waarom lieg je tegen mij?”, zei ze streng. ,,Kijk eens naar me! Waarom lieg je tegen mij?”

Concentratie
De duidelijk van haar stuk gebrachte vrouw zegt: “Ik durf het niet. Ik weet niet of hij dat wil.” Joke windt zich alleen maar verder op: “Ja, hij wil het wel. Maar één ding hè. Niemand, maar dan ook niémand liegt tegen mij. Want dan haal je me uit mijn concentratie. En dan haal je me uit mijn balans.” De hoopvolle beller kan het contact met haar overleden vader wat Joke betreft wel vergeten. “Ik beëindig nu het gesprek. Nee, ik doe het niet. Nee, niemand liegt tegen mij.” Presentatrice Gaby van Nimwegen probeert nog te lijmen: “Weet je het zeker?”, vroeg ze. “Nee, honderd procent”, ratelde Joke verder. Er klinkt een zachte klik. De presentatrice: “Ze hangt al op, geloof ik.” Daar had Joke geen boodschap aan. “Interesseert me geen reet.”

Bekijk de beelden zelf hieronder:

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: AD | Beeld: RTL XL