Bizar: hoe twaalf gevangenen uit hun cel ontsnapten door een pot pindakaas…!

pindakaas

Met pindakaas wisten ze een onervaren bewaker om de tuin te leiden

Dit is misschien wel het vreemdste verhaal dat je ooit hebt gehoord; door middel van een list met pindakaas wisten twaalf gevangen uit hun cel in de Amerikaanse staat Alabama te ontsnappen. Hoe ze dat deden lees je hieronder!

Pindakaas
De twaalf gedetineerden wisten te ontsnappen met niets meer en niets minder dan een beetje pindakaas. Ze gebruikten de pindakaas om de nummers op de celdeuren aan te passen. Hiermee wisten ze een onervaren bewaker om de tuin te leiden; zonder dat de bewaker het wist deed hij een buitendeur open in plaats van de bedoelde celdeur. De gevangenen zagen hun kans schoon en renden snel de deur uit. Door middel van handdoeken wisten ze over het prikkeldraad heen te klimmen.

Klopjacht
Nadat de gevangenen waren gevlucht werd er een grote klopjacht op touw gezet waarbij aan alle omwonenden werd geadviseerd vooral hun deuren op slot te doen. De ontsnapte gevangenen zijn namelijk geen lieverdjes; onder hen zit een onbekend aantal vast voor moord. Door de klopjacht werden 11 van de ontsnapten gepakt; eentje loopt nog vrij rond. Volgens de directeur van de gevangenis wordt de onervaren bewaker verantwoordelijk gehouden voor zijn actie, maar wat er precies met hem gaat gebeuren is nog niet bekend.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: de Telegraaf  | Beeld: video still