Bizar: jubilerend V.V. Ouwe Syl verloot huis van 200.000 euro en jij kunt hem winnen!

v.l.n.r. Natascha van der Laan, voorzitster van VV Ouwe Syl, Tjeerd Polstra, huiseigenaar en Anne Polstra, initiatiefnemer. Op de achtergrond het te verloten huis.

Met een uitzonderlijke winkans van 1 op 7908!

Op donderdagavond elf mei maakte de jubilerende vereniging V.V. Ouwe Syl een nieuw initiatief bekend; een loterij waarbij een huis ter waarde van 200.000 gewonnen kan worden. Er zijn al 3000 loten verkocht in heel Nederland, dus grijp je kans! Geen addertjes onder het gras en geen bijkomende kosten!

Waarom de vereniging in vredesnaam een heus huis wil verloten? Initiatiefnemer Anne Polstra legt het uit: “Met de opbrengst van de loterij willen we het oude voetbalcomplex van de vereniging na 50 jaar renoveren. Voor zo’n renovatie is geld nodig, veel meer dan we op normale wijze bij elkaar kunnen brengen.” De vereniging besloot daarom om het maar op niet-normale wijze aan te pakken met deze unieke (het is de eerste legale huizenloterij van Nederland!) en ludieke loterij. De loterij wordt overigens wel hartstikke serieus aangepakt: er is een vergunning en er wordt toezicht gehouden door de notaris en de accountant.

Anne Polstra legt uit hoe je kans kunt maken op het prachtige vrijstaande huis aan de idyllische Friese waddenkust: “De website is nu online. Mensen kunnen via www.verloterij.nl één of meerdere loten kopen voor 98 euro per stuk. Met deze loten maken ze kans op een woning ter waarde van 200.000 euro aan De Kolk 12 in Oudebildtzijl (nieuwsgierig? Bekijk het huis op Funda!). Je kunt je loten kopen tot 11 november 2017; op die dag zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Het huis komt vrij op naam te staan van de winnaar en is direct te bewonen óf te verkopen. De kansspelbelasting en overdrachtsbelasting worden betaald vanuit de opbrengsten van de loterij. Wat je winkans is? Er zijn maar 7908 loten en de winkans bestaat uit zoveel loten als er verkocht zijn; een winkans van 1 op 7908 dus. Een leuke vergelijking: bij de oudejaarstrekking van de grote loterijen heb je een winkans van slechts 1 op 4,4 miljoen.. Niet-verkochte loten doen niet mee in de trekking. Als er niet genoeg loten worden verkocht krijgen alle deelnemers hun inleg terug.

Waar wacht je nog op?! Doe hier mee aan de loterij!

De Vries en Feenstra Notariaat uit Berlikum houdt toezicht op een eerlijk verloop van de trekking. De accountantscontrole wordt verzorgd door Bentacera uit Leeuwarden. De vergunning voor deze loterij is op 3 april 2017 afgegeven door De Kansspelautoriteit, onder nummer 10735.