Bizarre beautytrend voor honden overspoelt het internet… Wat vind jij hiervan?

hond

Zou jij dit bij je hond doen?

Tegenwoordig is het helemaal niet meer gek om de haren van je hondje te laten knippen en föhnen. Er bestaan zelfs heuse hondensalons! Maar de volgende trend heeft zich alweer aangediend in hondenland en niet iedereen is hier even blij mee…

Een nieuwe trend is ontstaan in Amerika: het lakken van de nagels van je hond.

De peticure
Nieuw in beauty-hondenland is de peticure; het lakken van de nagels van de hond of deze zelfs nepnagels opdoen. Sommige hondeneigenaren gaan zelfs zo ver dat ze hun hond dezelfde nagellak opdoen als zij zelf ophebben. Het internet staat vol met foto’s van baasjes, hun honden én matchende nagels. Om aan de grote vraag, die op dit moment vooral nog in Amerika heerst te voldoen, zijn er inmiddels verschillende nagelsalons voor honden geopend.

Nederland de volgende?
Maar is dit eigenlijk wel goed voor een hond? Op Instagram reageren vele gebruikers nogal verongelijkt; zij vinden het niet kunnen en vinden het lakken van dierennagels ‘wreed’. Daarnaast is het volgens verschillende dierenartsen tegennatuurlijk: zo hebben de nagels van zowel honden als katten een functie en verstoord nagellak deze functie. Of de trend ook naar Nederland over zal waaien, dat denkt Gerda Ruijs van Trimsalon Lunetten niet. Aan RTL Nieuws vertelt ze: “Er hebben nog geen klanten naar gevraagd. Ik geloof niet dat het in Nederland hip zal worden. Wij vinden onszelf al snel voor gek lopen met zoiets. Ook denk ik dat veel Nederlanders het zouden zien als dierenmishandeling. Het is een hond en moet gewoon een hond blijven.”

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Instagram