BLØF is oververmoeide toetsenist Bas Kennis voorlopig kwijt

De pianist doet de komende tijd rustig aan

De Zeeuwse band BLØF moet het de komende tijd zonder hun toetsenist Bas Kennis doen. De 47-jarige muzikant is oververmoeid geraakt. Dat liet de band weten via Twitter.

“Hij is oververmoeid en neemt daarom even rust”, schrijven de bandleden op Twitter. “We hopen uiteraard dat onze vriend snel weer bij ons is en weer met ons muziek kan maken.”

Optredens

De oververmoeidheid van Kennis slaat helaas net in tijdens de voorbereiding van BLØF hun eerste concert sinds het begin van de coronacrisis. Het optreden van de Zeeuwen staat volgende maand in de planning. Ze hebben expres gewacht tot na de lockdown, want een digitaal optreden zagen ze niet zitten. “Wij vonden dat toch niet echt de ’real deal’ en vrij ongemakkelijk”, legde de zanger van de groep uit in De Telegraaf. “Er is voor ons als muzikanten weinig plezier aan te beleven omdat je die interactie met het publiek mist.”

Fysiek en mentaal zwaar

Optreden is een pittige klus, en de band verwacht dan ook dat het eerste optreden zowel fysiek als mentaal de nodige kracht gaat kosten. “Ik weet zeker dat ik na het eerste optreden serieuze blaren heb, maar alleen maar lekker om te voelen dat we weer bezig zijn”, vertelde drummer Norman Bonink. “Voor mij is muzikant zijn dat je je emoties kunt uiten en kunt doorgeven. Ik ben dat al jaren gewend en opeens kon dat niet meer. Ik ben zo blij dat we dat straks weer kunnen.”

 

Lees ook: Politie waarschuwt: Koop nooit concerttickets via Facebook!

Bron: Telegraaf, AD | Beeld: BrunoPress