Amerikaanse blogger ‘die te lelijk is’ om foto’s te plaatsen slaat terug en krijgt tientallen steunbetuigingen

De reacties waren niet mals

De Amerikaanse blogster Melissa Blake heeft helaas vaak te maken met pestkoppen. De freelance journalist kreeg onlangs te horen dat ze ‘te lelijk is’ om foto’s van zichzelf te posten. Melissa ging niet bij de pakken neerzitten en zette de pestkoppen op een meesterlijke manier op hun plek. De actie van Melissa leverde haar veel lof en steunbetuigingen op.

Het aantal volgers van Melissa op Twitter is in een paar dagen tijd enorm gestegen.

Artikel

Melissa is werkzaam als blogster en freelance journalist. Ze lijdt aan het Freeman-Sheldon Syndroom. Een aangeboren aandoening van de ledematen en het gezicht. De blogster krijgt helaas vaak opmerkingen over haar uiterlijk. Onlangs tikte Melissa een artikel over Donald Trump. In haar opiniestuk uitte ze kritiek op de huidige president van Amerika. En dit was aanleiding voor internettrollen om niet in te gaan op het stuk dat ze schreef, maar op haar uiterlijk. “Zo is het dus om als gehandicapte vrouw een artikel te plaatsen op het internet”, plaatste de vrouw op Twitter. In haar tweet had ze een aantal lelijke reacties bijgevoegd die ze had gekregen. Zo is te lezen dat de vrouw dik en lelijk wordt genoemd. Ook zou ze op een landwalvis en een aardappel met een gezicht lijken.

Foto’s

Een paar dagen geleden kreeg Melissa weer veel hatelijke opmerkingen. Zo werd de vrouw verweten dat ze geen foto’s meer mocht plaatsten van zichzelf, omdat ze te lelijk zou zijn. “Tijdens de laatste trollgate, zeiden mensen dat ik een verbod zou moeten krijgen op het plaatsen van foto’s van mezelf, omdat ik te lelijk ben”, schreef de vrouw op Twitter. De blogger trok zich gelukkig niks aan van de haters en zette hen op hun plek. “Ik wil dit graag vieren met deze drie selfies”, vervolgde de vrouw. De tweet van Melissa ging binnen no time viraal. Het aantal volgers van Melissa steeg van 7500 naar 46900, haar tweet heeft al bijna een kwart miljoen likes en de steunbetuigingen stromen binnen.

Lof

Veel Twitteraars willen Melissa steunen en spreken hun bewondering voor de vrouw uit. “Het spijt me dat mensen zo gemeen tegen je zijn. Zij zijn de lelijkaards”, en “Meer selfies, je bent prachtig!”, luiden slechts een paar van de tig positieve reacties. Ook zetten velen de blogger in het zonnetje door haar te complimenteren op haar gevoel voor humor en om haar doorzettingsvermogen. Melissa liet overigens weten dat ze zich nooit uit het veld laat slaan door trollen. “Door mijn beperking zie ik er anders uit. Geloof me, dat weet ik. Ik weet dat al heel mijn leven. Vanavond zal ik een beetje gefrustreerd naar bed gaan, omdat dit nu onze realiteit is. Maar morgen sta ik weer op en zal ik de strijd voor verandering voortzetten. Want dit kan niet onze toekomst zijn. Alsjeblieft, laat ons beter zijn dan dit.”

 

Momenteel krijgt Melissa tientallen berichten, wordt haar tweet wereldwijd opgepakt, krijgt ze tig interviewverzoeken en nam zelfs een uitgever contact met haar op. Wij wensen en gunnen Melissa het allerbeste!

Lees ook: Onderzoek beweert: mensen met deze namen hebben een grotere kans op succes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: AD, Melissa Blake | Beeld: Twitter Melissa Blake