Rachel Hazes, Yvon Jaspers, Floortje Dessing en andere BN’ers uit de kleren voor kalender

BN'ers kalender

Met de actie willen ze aandacht vragen voor het goede doel

BN’ers als Rachel Hazes, Tjitske Reidinga, Jörgen Raymann en Floortje Dessing poseren weinig verhullend op een kalender van Stichting Breast Care Foundation. Daarmee willen ze aandacht vragen voor het herkennen van borstkanker.

‘Ken je borsten’

Met de kalender hoopt stichting Breast Care foundation mensen bewust te maken van de symptomen die bij borstkanker kunnen horen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Meerdere bekende Nederlanders hebben zich achter deze actie geschaard. Zo zien we onder andere Floortje Dessing, Jörgen Raymann, Rachel Hazes en Patricia van Haastrecht. Maar ook Yvon Jaspers, Freek Vonk, Karin Bloemen, Tjitske Reidinga en Fockeline Ouwerkerk schitteren op de kalender.

Uit de kleren

Voor de foto’s zijn de BN’ers uit de kleren gegaan, maar verwacht geen naaktkalender. Plaatjes van citroenen zorgen ervoor dat de boel een beetje bedekt wordt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fockeline (@fockeline) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jo?rgen Raymann (@jorgenraymann) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tjitske Reidinga (@treidinga) op

Symptomen kennen

Ambassadeur Floortje Dessing waarschuwt dat te veel mensen zich nog niet bewust zijn van de symptomen: “Vaak hoor je alleen over het bekende knobbeltje in de borst als signaal van borstkanker. Dat er daarnaast nog 11 signalen zijn weet niet iedereen en dat is zo ontzettend belangrijk”, vertelt ze op de website van de stichting. “Dus dames en heren, ja, ook mannen kunnen borstkanker krijgen, ken je borsten, weet op welke signalen je moet letten en wacht niet met een klacht ook niet in deze coronatijd.”

De kalender is te koop op de website van de Stichting Breast Care Foundation.

Lees ook: Kijkers Jinek onder de indruk van Linda Hakeboom: ‘Wat een sterke vrouw!

Bron: RTL Boulevard, Stichting Breast Care Foundation | Beeld: Brunopress, Patrick van Emst