Boek van Isa Hoes ‘Toen ik je zag’ over Antonie Kamerling wordt verfilmd

De film zal gaan over haar leven met Antonie Kamerling

In oktober 2013 werd het boek van Isa Hoes, ‘Toen ik je zag’ gepubliceerd. Niet lang daarna werd het boek een bestseller en zijn er inmiddels meer dan 250.000 exemplaren van verkocht. Het boek is gebaseerd op het leven van Isa en over haar leven met Antonie Kamerling. Nu zal de bestseller in 2019 moeten worden opgenomen en zal het begin 2020 in de bioscopen te zien zijn.

Het boek ‘Toen ik je zag’ gaat voornamelijk over het leven met Antonie Kamerling, die op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven maakte.

Het boek
Het verhaal waarbij de echtgenoot leed aan depressiviteit, maar bovenal het een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden. Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een groot succes en Antonie is als hartenbreker Peter Kelder al snel razend populair. Antonie en Isa worden verliefd en leiden samen een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals. Samen kregen ze een zoon en een dochter.

De film
De regie van de film zal uitgevoerd worden door Ben Verbong, bekend van onder andere: Het meisje met het rode haarDe flat en Charlotte Sophie Bentinck. Ook neemt hij het scenario voor zijn rekening. Hoes is zelf nauw betrokken bij de ontwikkeling, maar schrijft niet mee. “Ik vind het natuurlijk heel spannend, maar ik heb alle vertrouwen in het team dat het gaat doen”, zegt ze. “Ben begrijpt wat ik heb geschreven en ook wat ik tussen de regels door bedoelde. De gesprekken die we hebben en de keuzes die hij tot nu toe maakt, stellen mij gerust.”

Depressief
De verfilming van Toen ik je zag zal Verbongs eerste Nederlandse film in 22 jaar zijn. Hij is de afgelopen decennia vooral actief in Duitsland. “De film die mij voor ogen staat wil recht doen aan iedereen die aan zo’n vreselijke ziekte lijdt, maar zal daarnaast ook iedereen die met een depressieve partner leeft een hart onder de riem steken”, aldus de filmmaker.

Lees ook: Nieuw programma ‘Paleis voor een prikkie’: na eerste aflevering bood de familie alles direct weer te koop aan

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: videostill, YouTube