Boer Jan wint zenuwslopende finale Expeditie Robinson 2018

expeditie robinson

Het hoge woord is eruit: Boer Jan is Robinson 2018

Gisteravond was het eindelijk zover: de grote live-finale van Expeditie Robinson 2018. Hét moment waar de fans van het populaire survivalprogramma bijna vier maanden op hebben moeten wachten. Ongeveer anderhalf miljoen kijkers zagen hoe kandidaten Dominique, Gregory en Jan het er vanaf brachten tijdens het bloedstollende finalespel. Het was voor het eerst dat duizenden fans de ontknoping van het programma live konden bijwonen. Melkveehouder Jan Bronninkreef ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

 

Vind jij Jan de terechte winnaar?

Live-finale

Hij heeft het een tijdje geheim moeten houden, maar gisteravond kwam het hoge woord er dan eindelijk uit: Boer Jan uit het Overijsselse Dijkerbroek is de grote winnaar van Expeditie Robinson 2018. In de finale, die voor het eerst live werd gehouden in de Ziggo Dome, versloeg hij medekandidaten Dominique Hazeleger en voormalig atleet Gregory Sedoc. Voor het tweede jaar op rij gaat een onbekende Nederlander er met de titel vandoor. Tijdens de finale traden onder andere expeditieleden I am Aisha, Corry Konings, Josylvio en Nienke Plas op.

Geheim

De nuchtere boer is dolblij met zijn zege. ”Ik kan het nog niet geloven”, glundert hij. Ook zegt hij opgelucht te zijn. ”Ik ben blij dat het nu bekend geworden is”, aldus Jan. Vijf maanden heeft hij zijn winst geheim moeten houden voor het grote publiek. Alleen zijn ouders, vrouw Ineke en zijn drie dochters wisten ervan.

Afscheid

De show in de Ziggo Dome betekende ook het afscheid van Dennis Weening. Het was de laatste keer dat de presentator van Expeditie Robinson het programma presenteerde. Op zijn Instagram-account schrijft Dennis: ”Wat een waanzinnig afscheid van het mooiste programma wat ik heb gemaakt. Ik kijk vol trots terug op zeven prachtige jaren.”

Lees ook: Zo vieren Steffi en Roel uit BZV kerst

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill