KRO-NCRV en Boer Remco reageren op valsspelen tijdens Boer Zoekt Vrouw

Boer Remco
Boer Remco speelde het spelletje niet helemaal eerlijk

Wie gister naar Boer Zoekt Vrouw zat te kijken, was vast net zo verrast als wij door het abrupte einde. We zaten klaar om te kijken naar hoe boer Remco zijn dames zou ontmoeten op een tentfeest, toen de aflevering plots werd afgekapt met een summiere uitleg dat Remco al ‘innig contact’ had met sommige dames, waardoor er geen eerlijke kans was. Maar wat was er nu eigenlijk gaande?

Boer Remco en KRO-NCRV leggen uit.

Boer Remco

Het leek zo’n leuk fragment: boer Remco mocht met 47 brieven nét niet door naar de speeddates. Erg sneu natuurlijk, vond de productie van Boer Zoekt Vrouw. Daarom besloten ze een tentfeest voor hem te organiseren waar hij de 47 briefschrijfsters kon ontmoeten, om misschien toch nog een leuke dame te kunnen vinden. Toch werden de beelden van dit, waarschijnlijk gezellige feestje, abrupt beëindigt met de mededeling dat boer Remco al ‘innig contact’ had met verscheidene dames vóór het tentfeest. Maar, hoe de vork echt in de steel zat lazen we pas na de uitzending.

Brieven

Op de website van KRO-NCRV valt te lezen dat ‘Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had. Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest … Doordat Remco al met meerdere dames contact bleek te hebben, die dat niet van elkaar wisten, en hen ook heeft gevraagd te schrijven, heeft hij in onze optiek niet fair gehandeld. ‘ Zoals presentatrice Yvon Jaspers in de aflevering al zei: “dat betekende voor veel vrouwen die hoopvol in de tent stonden geen eerlijke kans.”

Niet verder

Om deze reden besloot de productie Remco niet meer verder te volgen. De boeren die niet doorgaan naar de volgende aflevering worden normaliter nog online gevolgd, maar dat zal bij Remco niet gebeuren. “Wij maken Boer zoekt Vrouw voor vrijgezelle boeren die niets liever willen dan een relatie en bij wie dat zonder onze hulp niet lukt. Omdat wij met veel deelnemers van Boer zoekt vrouw nauw contact hebben, kwam ons dit snel ter oren. Vervolgens hebben we met alle betrokkenen veelvuldig gesprekken gevoerd.”

Spijt

Remco heeft laten weten spijt te hebben van zijn acties. “Ik had dit natuurlijk nooit op deze manier moeten doen. Ik had eerlijk moeten zijn tegen de vrouwen en tegen Boer zoekt Vrouw. Maar het is gebeurd. Ik heb er echt spijt van.”

Wil jij bij de afterparty van Boer zoekt Vrouw aanwezig zijn? Je kunt nu kaarten winnen! Klik hier om mee te doen.

Lees ook: Vrouw uit Hello Goodbye vertelt over leven met Alzheimer in RTL Late Night

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD, KRO-NCRV | Beeld: Videostill