Boer zoekt Vrouw-koppel Jan en Rianne gaan verhuizen naar Denemarken 

Jan en Rianne

Het stel laat hun geliefde Texel achter zich 

Boer Jan en zijn Rianne gaan emigreren. Het Boer zoekt Vrouw-stel heeft na hun deelname aan Onze boerderij in Europa besloten om een nieuw avontuur aan te gaan. De twee laten hun geliefde Texel achter om helemaal opnieuw te beginnen in Denemarken. 

Op reis door Denemarken 

Vorige week waren Jan en Rianne te zien in Onze boerderij in Europa. Samen met Yvon Jaspers reisde het stel door Denemarken, waar zij onder meer een bezoek brachten aan Sjaak en Jacqueline. Zij hebben vier jaar geleden al de stap gezet om te emigreren. Dat het Texelse koppel hun voorbeeld gaat volgen, heeft KRO-NCRV maandag bekendgemaakt. 

Gras is groener 

Het Boer zoekt Vrouw-stel ging mee op reis om inspiratie op te doen oor hun eigen schepenboerderij op Texel. Ze wilden ook onderzoeken of het gras in Denemarken groener is dan in Nederland — en dat blijkt inderdaad zo te zijn. “Ik ga erover nadenken en met een vol hoofd weer naar huis”, concludeerde boer Jan aan het einde van de uitzending. 

Boerderij verkocht 

Eenmaal thuis konden Jan en Rianne het idee van emigreren maar moeilijk loslaten. Het koppel werd steeds enthousiaster en inmiddels is de kogel door de kerk. De boerderij op Texel is verkocht, een melkveehouderij in Denemarken is gekocht en dit voorjaar staat de verhuiswagen op de stoep. Het stel gaat dan voorgoed met zoontjes Melle en Siem naar Denemarken. 

‘Nooit gedacht’

“Een spannende tijd voor boer Jan en Rianne!”, luidt de aankondiging op het officiële Instagramaccount van Boer zoekt Vrouw. Yvon reageert natuurlijk ook op het heugelijke nieuws. “Nooit gedacht dat Jan en Rianne hun geliefde Texel zouden verruilen voor Denemarken! Maar ze gaan het echt doen. Ze verruilen de schapenboerderij en gaan koeien melken. Zo’n ongelofelijk grote stap”, schrijft de presentatrice. 

Avontuur volgen 

We hoeven de avonturen van Jan en Rianne gelukkig niet helemaal te missen. Yvon volgt iedere stap in het proces namelijk op de voet. In het nieuwe seizoen van Onze boerderij gaan ze zien hoe de emigratie precies tot stand is gekomen en hoe het dan moet het stel gaat. Wanneer dat seizoen wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Lees ook: BZV-koppel Steffi en Roel zijn ouders geworden van een dochter

Bron: RTL Boulevard, Instagram Boer zoekt Vrouw, Instagram Yvon Jaspers | Beeld: KRO-NCRV