BzV-deelneemster Janneke: ‘Je hoopt tegen beter weten in toch dat het wat wordt’

Janneke vond Marnix ‘een brutaal aapje met een glinstering in zijn ogen’

De vrolijke krullenbol Janneke vond het hartstikke leuk om het Boer zoekt Vrouw-avontuur met Marnix aan te gaan. Ze bleef als laatste over op de boerderij na de logeerweek, maar het werd niets tussen haar en de toch soms wel botte Marnix. Maar Janneke koestert geen wrok, sterker nog, ze vond het alleen een leuke belevenis. 

Janneke doet een boekje open over haar belevingen.

Humor

Bij de eerste ontmoeting vertelde Marnix maar vast meteen dat hij geen romanticus is. Hij nam bloemen mee voor zijn speeddates, want die zouden ze nooit weer krijgen. En dat bleek niet overdreven te zijn. Tijdens de ontmoeting met de ouders van zijn overgebleven logee Janneke nam-ie als aardigheidje een worst mee. Geen bloemen, maar een droge worst. De vrolijke Janneke kon daar ook eigenlijk wel om lachen. “Ik viel voor zijn humor, dat droge”, vertelt ze aan het AD.

Niet even handig

Janneke en Marnix gingen na de logeerweek samen op citytrip naar Erfurt, maar daar sloeg de vonk die hopelijk zou overslaan niet over. “Je hoopt misschien wel tegen beter weten in dat het toch wat wordt, maar ik bleef wel lachen met Marnix.” Janneke lijkt ook te snappen dat ze niet zomaar met het prins op het witte paard opgezadeld zou worden. “Ze zitten niet voor niks in dat programma. Die boeren hebben toch moeite om iemand te vinden. Ze zijn, zachtjes gezegd, soms niet altijd even handig.”

Brutaal aapje

Veel mensen die Jannekes belevenissen in Boer zoekt Vrouw volgden, vroegen zich af wat de vrolijke Janneke toch in ‘m zag. “Mensen die mij goed kennen, begrijpen waarom ik destijds mijn brief stuurde. Ik viel voor zijn humor, dat droge. Ik zag een brutaal aapje met een glinstering in zijn ogen. Daar viel ik op.”

Deelname

Janneke hield geen relatie over aan haar deelname, maar vond het erg leuk om mee te doen en heeft alles zelf ook teruggezien. Toch vond ze het ook wel lastig toen de uitzendingen op tv te zien waren. Iedereen vroeg aan haar hoe het ervoor stond, maar ze mocht natuurlijk niets zeggen. “Dan kun je niet vertellen dat het niks is geworden. Terwijl ik eigenlijk alweer zit te wachten op een nieuwe, leuke vent. Want dat is wel wat ik zoek.”

Lees ook: Verliefde Michelle en Maarten uit Boer zoekt Vrouw willen snel samenwonen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: KRO-NCRV