We hebben slecht nieuws voor alle Boer Zoekt Vrouw- en Bed & Breakfast-fans…

Boer Zoekt Vrouw

Er komt mogelijk een eind aan deze tv-programma’s

Met de ingang van de nieuwe mediawet zitten diverse amusementsprogramma’s van de NPO op de schopstoel, zo meldt De Telegraaf. De krant kwam onlangs aan een gelekte lijst van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media waarin de pas ingevoerde mediawet mogelijk grote gevolgen heeft voor de NPO.  

Populaire programma’s als Bed & Breakfast, Eén tegen 100 met Caroline Tensen en de specials van Boer Zoekt Vrouw verdwijnen hoogstwaarschijnlijk van de buis.

Voorwaarde

De reden dat deze populaire tv-programma’s van de NPO verdwijnen is omdat zij te weinig ‘moeilijk bereikbare kijkers’ trekken. Gelukkig geldt dit niet voor alle bekende programma’s op de NPO en kunnen we nog steeds blijven genieten van televisieshows als Heel Holland bakt, Boer Zoekt Vrouw en Wie is de Mol?. Zij voldoen juist wél aan de voorwaarde om de ‘moeilijk bereikbare kijkers’ te trekken.

Spelregels

De spelregels zijn voor de publieke omroepen aangescherpt onder het vorige kabinet. Amusementsprogramma’s van de publieke omroepen mogen alleen nog maar uitgezonden worden als ze daarmee ook het moeilijk te bereiken publiek aantrekken. Lukt dit de programma’s niet? Dan zouden de televisieshows, quizzen en bakprogramma’s overgelaten moeten worden aan de commerciële zenders.

Lees ook: Onzekerheid als je iets via Marktplaats bestelt? Dankzij déze nieuwe service is dat verleden tijd!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: KRO NCRV, fotograaf Liselore Chevalier