Boerin Steffi over zwangerschap: ‘Ik dacht wel even: mijn hemel, waar zijn we aan begonnen?’

Steffi

Eind januari verwelkomden Steffi en Roel hun eerste kindje samen

Voor Steffi en Roel kon hun Boer zoekt Vrouw-avontuur eigenlijk niet mooier uitpakken. De twee hebben sinds 2018 een relatie en afgelopen januari werd hun liefde bezegeld met de komst van dochter Sterre. Over de zwangerschap van haar eerste kindje vertelde Steffi onlangs meer.

Op kraambezoek

Gisteren konden kijkers zien hoe het met Steffi, Roel en hun dochter Sterre vergaat in de Boer zoekt vrouw: 90 spruiten special. Yvon Jaspers kwam in de aflevering op kraamvisite bij het stel. Op dat moment was de kleine Sterre nog maar een maand oud.

Zwangerschapskwalen

“Ik snap nog steeds helemaal niet dat dat erin heeft gezeten”, vertelt Steffi over haar dochter wanneer ze haar in haar armen houdt. “Met paarden vind ik dat de normaalste zaak van de wereld en nu vind ik dat toch maar raar”, deelt ze. Al was het voor de paardenboer toch erg fijn dat haar dochter geboren werd. Steffi had namelijk te maken met behoorlijk wat zwangerschapskwalen. “Meteen toen zij geboren was, was het honderd keer beter”, vertelt ze daarover.

Lange maanden

Zwanger zijn is ‘schijnbaar niets voor mij’, vervolgt Steffi. “Ik had de hele tijd een heel vieze smaak in mijn mond, was misselijk en ‘s avonds bleef het avondeten meestal niet zitten. Het was geen zinloos ziek zijn, dus we zullen er maar niet over zeuren, maar toen dacht ik wel echt: mijn hemel, waar zijn we aan begonnen? Die maanden leken zo lang te duren.” Steffi vertelt dat het makkelijk was geweest als ze haar dochter in die tussentijd even in haar armen had kunnen houden. “Dan wist je waar je het voor deed, dan was het wel iets makkelijker geweest.”

Aan het werk

Yvon is benieuwd of Steffi aan het genieten is van haar verlof, maar daarvoor lijkt ze toch niet helemaal de rust te hebben. “Toen de kraamverzorgster hier was, ben ik alweer naar de boerderij geweest”, vertelt ze. Roel en zij wonen nu in het dorp, op een paar minuten van de boerderij vandaan. Ze kon het toen toch niet laten om even te gaan. “Toen was een veulen geboren en ging ik toch wel even kijken.”

Draai vinden

Steffi bekent dat zij en Roel nog even moeten uitzoeken hoe ze dingen gaan aanpakken als Steffi weer aan het werk gaat. “Het is nog even een dingetje hoe dat allemaal moet (…) Ik moet daar even mijn draai in vinden, want nu vergt ze nog veel aandacht.”

Lees ook: Boer zoekt Vrouw-koppel Jan en Rianne gaan verhuizen naar Denemarken 

Bron: Boer zoekt Vrouw | Beeld: KRO NCRV, Linelle Deunk