Vanaf vandaag mag het écht niet meer: €95 boete voor appen op de fiets

Het verbod was al meerdere keren aangekondigd

Het was ruimschoots aangekondigd dat het gebruik van je telefoon op de fiets zwaar afgestraft gaat worden en vanaf vandaag gaat die regel dan ook echt in. Kijk jij op je telefoon terwijl je fietst? Dan kun je vanaf vandaag flink op de bon geslingerd worden.

Houd die telefoon maar in de broekzak.

Appen

Het verbod werd al verscheidene keren aangekondigd en het kan je bijna niet zijn ontgaan dat het niet meer mag (en zelfs toen het nog wel ‘mocht’, lees: toen je er geen boete voor kreeg, was het een slecht idee om je aandacht niet volledig bij de weg te hebben). Toch willen we je er even aan herinneren dat die dag vandaag toch echt is aangebroken. Voor automobilisten en andere weggebruikers gold het verbod voor bellen en appen achter het stuur al veel langer, maar ook voor fietsers is het vanaf 1 juli verboden.

Het verbod

Niet alleen appen of bellen valt onder het verbod, maar je kunt ook een boete krijgen wanneer je enkel je telefoon vasthoudt tijdens het fietsen. Het verbod geldt alleen als je aan het fietsen bent. Sta je stil voor het stoplicht en lees je snel dat ene appje? Dan riskeer je geen boete.

Lees ook: Elektronische halsband voor honden vanaf 1 juli 2020 verboden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Margriet | Beeld: Unsplash