Bonnie St. Claire had door alcoholgebruik geen contact meer met familie

‘Ik ben er niet trots op’

Gisteren ging Art Rooijakkers in de tweede aflevering van Rooijakkers Over De Vloer op bezoek bij zangeres Bonnie St. Claire. Samen blikten ze terug op haar turbulente leven en haar alcoholgebruik, waar ze ook een boek over heeft geschreven. 

Alcohol

Bonnie dronk als jong meisje al stiekem alcohol, door bijvoorbeeld de glazen van haar ouders op te drinken. Op latere leeftijd heeft zo hier ook veel last van gehad, en kwam ze veel in de problemen door haar alcoholgebruik. Zo is ze twee keer gepakt vanwege het gebruik van alcohol achter het stuur. Bij de tweede keer kreeg ze zelfs een enkelband, waarmee ze in de gaten werd gehouden. “Als je echt verslaafd bent aan alcohol, dan drink je ook geen thee en koffie. En je eet zelfs niet meer. In die fase ben ik echt geweest”, zegt de zangeres.

Familie

Bonnie gaat verder: “Ik dronk ‘s ochtends meteen drank. Ik ben er niet trots op wat ik nu vertel, maar dat is wel zo gegaan.” Door haar drankgebruik heeft ze haar familie voor een lange tijd niet gezien. Art en Bonnie gaan dan ook langs bij haar broer om zijn kant van het verhaal te horen. “Het was heel moeilijk om met Bonnie om te gaan. Ze deed mijn moeder veel verdriet en mijn moeder deed haar weer verdriet”, zegt haar broer. “Toen zeiden we: het is beter als onze wegen scheiden. We hebben een jaar of tien geen contact meer gehad. Het was verdrietig om haar zo te zien afglijden”. Inmiddels is de relatie weer hersteld.

Kwam Een Vrouw Bij de Slijterij

In haar biografie, genaamd Kwam Een Vrouw Bij De Slijterij, is de zangeres ook eerlijk over de rol van alcohol in haar leven. Met haar boek hoopt ze dan ook aan iedereen duidelijk te maken dat ze geen alcohol meer drinkt, iets waarmee ze soms nog steeds geassocieerd wordt. “Ik heb met het boek beoogd om wereldkundig te maken dat ik niet meer drink”, stelt de zangeres. “Dat werpt nu wel zijn vruchten af.”

Lees ook: Wist jij het? Dít is de echte naam van Bonnie St. Claire

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress