Wat een vreselijk nieuws voor tennislegende Boris Becker!

Boris Becker

Tennislegende Boris Becker wordt failliet verklaard

Met zijn 6 Grand Slam titels én een Olympische titel in het enkelspel is de 49-jarige Boris Becker een ware tennislegende. Hij won als 17-jarige zijn eerste Grand Slam Wimbledon. Nu is hij failliet verklaard en valt alle roem en rijkdom die hij ooit had in duigen.

Vijfentwintig miljoen dollar aan prijzengeld was voor Boris Becker niet genoeg om schuldenvrij door het leven te gaan de rest van zijn leven. De oud-tennisser zou flinke schulden hebben bij een Britse privébank en niet meer in staat zijn om ze af te betalen.

Mallorca
De advocaat van Boris vroeg de behandeling van de zaak uit te stellen, omdat hij van mening was dat Becker dan alsnog zijn schuld kon afbetalen.Becker zou zijn schuld dan alsnog kunnen aflossen, onder andere door een hypothecaire lening af te sluiten op zijn huis op Mallorca. Dat zou zes miljoen euro moeten opbrengen. De rechter wees dit voorstel, jammer genoeg voor Boris, af. Volgens de rechter is het niet aannemelijk dat Becker de schuld binnen die periode kan aflossen.

Novak Djokovic
Na alle roem van zijn Grand Slam-titels was Becker nog trainer van toptennisser Novak Djokovic. Hoe hij zo in de problemen heeft kunnen raken is niet bekend. Volgens zijn advocaat is Becker niet heel handig in geldzaken.

Bron: NOS | Beeld: videostil