Borstkanker ontdekt bij presentatrice Linda Hakeboom

De presentatrice heeft een belangrijke boodschap voor haar volgers 

Verdrietig nieuws voor Linda Hakeboom, de presentatrice is getroffen door borstkanker. Linda ontdekte zelf een knobbeltje in haar borst en de uitslag is helaas niet positief. “Dat is een heel gek bericht om te krijgen”, vertelt Linda op Instagram. 

Knobbeltje

“Ik heb helaas slecht nieuws gekregen”, begint Linda haar verhaal op Instagram. “Het knobbeltje dat ik ontdekte blijkt kwaadaardig…” Een paar dagen eerder deelde de presentatrice al dat ze een knobbeltje had ontdekt en naar het ziekenhuis moest. Toen leek alles nog mee te vallen: “Er was niet direct reden tot paniek, dus ik ga er maar vanuit dat ’t onschuldig is.” Helaas is de werkelijkheid anders. Het knobbeltje blijkt borstkanker te zijn. “Dat is een heel gek bericht om te krijgen en het stof moet nog een beetje neerdwarrelen hier merk ik.” De komende tijd zal Linda veel onderzoeken ondergaan, om te kijken wat er moet gebeuren.

Ver van je bed-show

Linda weet dat deze vreselijke ziekte soms een ver ban je bed-show lijkt: “Maar dit kan echt iedereen overkomen.” De presentatrice heeft daarom een belangrijke boodschap voor haar volgers: “Check jezelf! En als je iets voelt, of wanneer je twijfelt of je iets voelt, ga dan direct naar de huisarts. Al ben je er tien keer voor niks, dat is beter dan EEN keer te laat.” Eerder drukte Linda haar fans ook al op het hart om er op tijd bij te zijn. “Niet stoer doen, er is geen enkele reden om niet aan de bel te trekken.”

View this post on Instagram

??

A post shared by Linda Hakeboom (@lindahakeboom) on

Veel steun 

Fans van Linda Hakeboom leven volop mee op Instagram. “Jeetje… Heel veel sterkte”, “1000 hartjes en nog meer liefde voor jou” en “Holy shit wat naar! Wat goed dat je het hebt laten checken. Veel liefde.” is een greep uit de reacties. Ook bekend Nederland laat massaal van zich horen met lieve woorden en veel hartjes. “Wat ontzettend klote. Sterkte en houd hoop! Ze kunnen veel!” zegt Jochem Myjer. “Stay positive dat kan helend werken”, aldus Giel Beelen en tot slot deelt Nicolette Kluijver een mooie boodschap: “Als het leven je laat struikelen maak er dan een salto van! Jij bent sterk, zet m op!”

View this post on Instagram

Afgelopen week vertelde ik dat ik voor een knobbeltje naar het ziekenhuis moest. Wat ongelooflijk hoeveel reacties daarop kwamen. Van mensen die het zelf hebben meegemaakt, tot mensen die op dit moment in behandeling zijn, tot mensen die iemand kennen in hun omgeving die er wel, of soms ook niet, op tijd bij was. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om direct naar de huisarts te gaan als je iets voelt. Niet stoer doen, er is geen enkele reden om niet aan de bel te trekken. Gelukkig is er in het overgrote gedeelte van de gevallen niks ernstigs aan de hand, maar better safe than sorry toch? En ps: zóveel dank voor alle lieve reacties ook! Ik moet nog eventjes verder onderzocht worden, maar er was niet direct reden tot paniek, dus ik ga er maar vanuit dat t onschuldig is. Ik ben hoe dan ook superblij dat t in de gaten gehouden wordt. Check jezelf! X

A post shared by Linda Hakeboom (@lindahakeboom) on

Lees ook: Dit is hoe borstkanker eruit kan zien en kan voelen

Bron: Instagram Linda Hakeboom | Beeld: ANP COPYRIGHT FOTO MARIO NAP, Mario Nap Fotografie