Vijf jongens gooien zak met braaksel in het gezicht van Cobie (79)

cobie
Vies grapje: Cobie krijgt zak met braaksel in gezicht geworpen

Nietsvermoedend fietste Cobie van den Broek uit Den Bosch naar huis. De 79-jarige vrouw had net een leuk middagje in Vught gehad met haar zus. Aan het eind van de middag, rond half 5, fietst ze terug naar haar huis in Den Bosch. Ze wordt al fietsend te grazen genomen. Een groepje jongens gooit een zak met braaksel recht in haar gezicht. 

De politie zoekt getuigen.

Het voorval

Cobie is bang en beschaamd. Ze vraagt zich vooral af, ‘waarom?’. De actie was totaal zinloos. Terwijl Cobie naar huis fietst, vraagt een groepje van vijf jongens of ze haar iets mogen vragen. Cobie remt af om te antwoorden, maar voor ze het weet halen ze een plastic zak tevoorschijn en gooien ze dit in het gezicht van Cobie. De zak is gevuld met iets zuurs en stinkends. Braaksel. De jongens rennen lachend weg en roepen nog “haha, in de roos!”

Zinloos

“Ik wist niet wat mij overkwam,” zegt Cobie. “Mijn haar, kleren en bril zaten helemaal onder. Met kots van een ander.” Verbaast en verdrietig fietst Cobie naar huis waar ze doucht en haar kleren wast. “Waarom moeten ze iemand van mijn leeftijd op zo’n manier vernederen? Ik snap er helemaal niets van, ik heb hen niets misdaan.”

Facebook

Cobie durfde het aan niemand te vertellen, vandaar dat het voorval dat op 20 oktober gebeurde nu pas naar buiten wordt gebracht op aandringen van familie. Cobie wilde uiteindelijk na lang aandringen van haar zus aangifte doen, maar belandde in een lange wachtrij. Ze gaf het op omdat ze dacht dat de jongens toch niet gevonden zouden worden. Toen haar dochter Carola lucht kreeg van het incident besloot zij een oproep te doen op Facebook, op zoek naar getuigen.

Getuigen

Dochter Carola en de politie zijn op zoek naar getuigen. Cobie zal aankomende vrijdag officieel aangifte doen. De politie wil de daders graag in de kraag vatten. Gelukkig gaat het inmiddels goed met Cobie. “k heb het wel een plek kunnen geven, maar ik zou echt heel graag willen dat die gasten gepakt worden. Straks doen ze het weer, maar dan bij een ander. Bang om die route weer te fietsen ben ik niet. Zo makkelijk krijgen die schoften mij niet klein,” vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

De oproep van Carola van den Broek:

Lees ook: Waarschuwing voor kattenbaasjes: kater komt thuis met strop om zijn nek

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: PxHere