Brandstofetiketten veranderen: voortaan tanken we geen Euro95 of Diesel meer

De wijzigingen gaan in per 12 oktober 2018

Wie gaat tanken let er altijd nauw op dat de juiste brandstof wordt getankt. Rijdt jouw auto op Euro 95? Dan gaat er ook niets anders in dan Euro95. Hoewel, dat gaat binnenkort dus veranderen. Per vrijdag 12 oktober zullen de brandstofcodes een andere naam hebben.

LPG blijft wel LPG.

Verwarring

Heel de Europese unie verandert per 12 oktober de brandstofcodes, dit om tanken in het buitenland voor iedereen makkelijker te maken. Zo weet Tom Huyskens, woordvoerder van de BOVAG, te vertellen dat Diesel niet in alle Europese landen onder de naam Diesel wordt verkocht. “De EU vindt dat consumenten er voordeel zullen uithalen indien ze overal in Europa dezelfde etiketten zullen zien. Nu is er te veel verwarring”, aldus de woordvoerder.

Nieuwe namen

Schrik dus niet als je voortaan B7 of E5 ziet als je gaat tanken. Diesel zal voortaan de naam B7 dragen en Euro98 wordt E5 en Euro95 wordt E10. Ook de brandstofetiketten zullen uiteindelijk een andere kleur krijgen. Nu zijn de benzine-tankers gewend dat het label groen is en diesel wordt herkend aan het zwarte label, maar dit zal naar verloop van tijd allemaal wit worden met zwarte belettering. Overigens zal LPG wel LPG blijven heten en deze namen veranderen dan weer niet in de Europese Unie. In Frankrijk zal dit bijvoorbeeld gewoon GPL blijven heten.

De nieuwe brandstoflabels zie je hieronder.

Lees ook: Totale paniek wanneer het lampje van de benzinemeter gaat knipperen? Zóveel kilometer kun je nog doorrijden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Pixabay