Brandweer waarschuwt katteneigenaren met een inductiekookplaat

kat inductiekookplaat

Katten en kookplaten zijn een gevaarlijke combinatie

Iedere trotse katteneigenaar weet dat zijn harige vriendje maar wat graag op het aanrecht klimt om te zien of daar nog iets te halen valt. Een verdwaald stukje worst, een plakje brood, of wat er dan ook maar in de aanbieding is. Grote kans dat de kat hierbij elke vierkante centimeter van het aanrecht inspecteert. En daarin schuilt een groot gevaar, zo waarschuwt de brandweer.

Neem de nodige voorzorgsmaatregelen om brand te voorkomen.

Inductiekookplaat

Heb je een kat én een inductiekookplaat? Let dan even goed op, want deze twee zijn een gevaarlijke combinatie. Wanneer je kat namelijk met zijn pootjes over de kookplaat heenloopt, kunnen ze deze per ongeluk activeren. “Alleen al deze week heb ik gehoord van drie branden die veroorzaakt werden door een kat die op het fornuis sprong”, vertelt een brandweerman aan Radio 2. Bij deze branden vielen gelukkig geen gewonden. “Maar je hebt natuurlijk wel brandschade”, waarschuwt hij. Bovendien kan de kat zijn pootjes lelijk verbranden.

Kinderslot

Wat je kunt doen om brand te voorkomen? We begrijpen dat het misschien wat teveel gevraagd is om je kat af te leren op het aanrecht te springen. Maar voorzorgsmaatregelen treffen, kan wel. Zet je inductiekookplaat op het kinderslot, adviseert de brandweer. Zit er geen kinderslot op, zorg er dan in ieder geval voor dat er geen pannen meer op het fornuis staan, zodat er ook niets kan aanbranden. Ook kun je de inductiekookplaat afdekken met de glasplaat die er eventueel bij geleverd is.

Lees ook: iPhone 5-gebruikers opgelet: update de telefoon om ‘m te kunnen blijven gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Radio 2 |Beeld: Pexels