(Groot)ouders opgelet: brandweer waarschuwt voor het spelen met de tuinslang in de zomer

Belangrijke waarschuwing wanneer de temperaturen hoog oplopen in de zomer

Er is niets leukers voor kinderen dan te spelen in de tuin met zomers weer. Lekker dobberen in het opblaas zwembadje, met waterballonnen gooien of waterpret met de tuinslang. Wat veel (groot)ouders echter niet weten is dat het levensgevaarlijk kan zijn voor kinderen om wat tropisch warme temperaturen met de tuinslang te spelen.

De brandweermannen waarschuwen op het internet ouders voor het spelen met een tuinslang.

Hoge temperaturen

De reden dat het spelen met de tuinslang levensgevaarlijk kan zijn is omdat de tuinslang met warme temperaturen wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Een brandweerman uit Las Vegas waarschuwt mensen dan ook op het internet dat de temperatuur van het water in de tuinslang kan oplopen tot maar liefst 60 graden Celsius. “Dit kan brandwonden veroorzaken, vooral bij kinderen en dieren”, leggen ze uit.

Advies brandweer

Het advies van de Amerikaanse brandweermannen is dan ook om eerst het water uit de tuinslang leeg te laten lopen in de tuin. Op deze manier kan de warmte uit de tuinslang trekken en heeft het water de tijd om de tuinslang af te laten koelen. Vervolgens kunnen de kinderen genieten van de leuke waterpret in de achtertuin, want dat willen we ze natuurlijk niet ontnemen tijdens de zomermaanden!

Zie hier de gedeelde foto van de brandweerkazerne in Las Vegas met de waarschuwing voor alle (groot)ouders.

Lees ook: Belangrijk bericht voor ouders en grootouders: deze badkleding kan zeer schadelijk zijn voor kinderen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Tips en Weetjes ©