Moedige brandweervrouw redt hertje uit vlammenzee

Deze brandweervrouw is een ware held!

Afgelopen zondag woedde er een flinke brand in de Amerikaanse staat Florida. Jen Shockley is brandweervrouw en toen ze het vuur aan het blussen was zag ze opeens twee grote bambi-ogen naar haar kijken. Er zat een hertje middenin de brand en ze wist precies wat haar te doen stond.

De vrouw is een echte held.

Niet bang

Jen sprong met gevaar voor eigen leven in het vuur om het beestje te redden. “Ik was niet bang. Ik zag z’n grote ogen en ik moest en zou het hertje redden”, vertelt ze aan ABC NewsDe brand woedde in Key West en hoe verbazingwekkend het ook is, het hertje is helemaal in orde. Na de heldhaftige reddingsactie van Jen kreeg het beestje wat extra zuurstof water. Het beestje werd snel weer vrijgelaten op een veilige plek.

Foto’s

Het bijzondere aan dit verhaal is dat deze hertensoort van nature heel goed om kan gaan met vuur. Ze blijven rustig en weten hoe ze zichzelf in veiligheid moeten brengen. Dit beestje was tóch in de vlammenzee terecht gekomen, terwijl de andere herten rustig stonden te wachten tot het gevaar geweken was. De foto’s van de brandweervrouw en haar geredde hertje zijn te schattig voor woorden en het hertje lijkt zichtbaar dankbaar voor de redding. Kijk zelf maar:

Lees ook: Durf jij te kijken? Zo ziet de man eruit wiens lichaam voor 99 procent bedekt is met tatoeages

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: pxhere