Bridget Maasland over MeToo-ervaring: ‘Ik moest bij de fotograaf slapen’

Bridget vertelt openhartig over dit angstige moment

Bridget Maasland had in haar modellentijd een MeToo-ervaring. Dat vertelde ze gisteravond in een interview op NPO Radio 1. “In mijn televisietijd heb ik het nooit meegemaakt. Maar als model heb ik een nare ervaring gehad in Wenen”, aldus de blondine.

“Hij kwam ‘s nachts opeens mijn kamer binnen.”

MeToo

Donderdagvond deed Bridget Maasland op NPO Radio 1 een boekje open over haar MeToo-ervaring in haar modellentijd. Tijdens het interview vertelt ze: “Een fotograaf had mij gecast en opeens moest ik bij hem blijven slapen voor de campagne, heel raar. Hij kwam ‘s nachts ineens mijn kamer binnen. Ik lag daar met mijn paspoort en creditcard onder mijn kussen, zodat ik snel weg kon rennen als hij echt wat zou doen. Dat moment voelde zó niet goed!”

Geen ijskonijn

Verder vertelde Bridget in het interview dat ze het in eerste instantie “best lastig vond om bitchy te zijn” in De Zwakste Schakel. “Je moet de rol vooral niet te serieus nemen. De kandidaten mogen mij ook alles terugzeggen. Ik vond het zelf wel getuigen van zelfspot. Tot Hennie Huisman opeens tegen me zei: ‘Maar daar ben je toch veel te aardig voor?’ Daar komt hij nu mee, nadat ik 25 jaar lang ben uitgemaakt voor ijskonijn.”

Lees ook: Leve de liefde: ‘All You Need Is Love’ zoekt kandidaten voor kerstspecial

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill