‘Brievenbusappeltaart’ uit Gorinchem is een groot succes

brievenbusappeltaart

Een Gorinchemse bakker heeft de speciale brievenbusappeltaart bedacht

In deze roerige tijden proberen we mensen op allerlei manieren een hart onder de riem te steken. Helemaal nu we zoveel mogelijk afstand moeten nemen van onze familieleden en vrienden en we niet bij ze op visite kunnen komen. Een hartverwarmend kaartje doet al een hoop goed, maar deze bakker uit Gorinchem had nog een veel beter idee. De bakkerij introduceerde een ‘brievenbusappeltaart’: een heerlijke appeltaart die precies door de brievenbus past!

Appeltaart per post versturen

Een heerlijke appeltaart op de mat, wie wil dat nou niet? Bakkerij Margriet uit Gorinchem kwam met het slimme idee om een appeltaart te bakken die precies groot genoeg is om door de brievenbus te passen. Tijdens andere feestdagen zoals Sinterklaas verstuurde de bakkerij altijd al gevulde speculaas via de post naar bedrijven. Deze verpakkingen worden nu gebruikt om een heerlijke appeltaart in te versturen. “Het is een schot in de roos in deze situatie”, vertelt bakster Margriet Bouman aan Editie NL.

Brievenbusappeltaart is een groot succes

Dat de appeltaart een schot in de roos is, is te zien aan de vele aanvragen die binnen blijven stromen bij de bakkerij. “We krijgen heel veel aanvragen voor taarten voor opa’s en oma’s, maar ook bedrijven die hun werknemers thuis willen verrassen hebben ons inmiddels gevonden”, legt Bouman uit. De bakkerij heeft de taart precies groot genoeg gemaakt zodat-ie door de standaard brievenbus past. Daarnaast zal de appeltaart gegarandeerd heel aankomen. “Ook al valt hij drie meter naar beneden, hij breekt niet. Daar is onze verpakking op ontwikkeld.”

Online bestellen

De brievenbusappeltaart is te bestellen op de site van de bakkerij. De verse appeltaart van ongeveer 750 gram is voor 10 euro online te bestellen en kan via de post door heel Nederland verstuurd worden. De taarten die nog voor 15:00 uur besteld worden, verlaten diezelfde dag nog de bakkerij.

Lees ook: Overwegend zonnig: mogelijk warmste Koningsdag tot nu toe

Bron: Bakkerij Margriet, RTL Nieuws | Beeld: Facebook Bakkerij Margriet